top of page

Dit kan je verwachten van Shopify´s kwartaalcijfers deze week

In het kort:

  • Shopify (SHOP) wordt verwacht een winststijging van 42,9% jaar-op-jaar te rapporteren, met een voorspelde winst per aandeel (EPS) van $0,20.

  • De verwachte omzet voor Q2 2024 bedraagt $2 miljard, wat een stijging van 18,3% vertegenwoordigt ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

  • De meest nauwkeurige schatting suggereert dat Shopify waarschijnlijk de winstverwachtingen zal overtreffen.


Shopify (NYSE: SHOP) bereikte een recordhoogte van $169,06 op 19 november 2021. Het e-commerce platform wist indruk te maken op beleggers door de versnellende groei, voornamelijk gedreven door de toename van online verkopen tijdens de pandemie. De koopwoede in groeiaandelen en meme-aandelen versterkte deze winsten.


Met een huidige handelswaarde van ongeveer $60 is Shopify's aandeel flink gedaald van deze hoogten. De aantrekkingskracht van het bedrijf is de afgelopen drie jaar afgenomen doordat het de pandemie gedreven groei achter zich liet en te maken kreeg met sterkere inflatoire tegenwinden. Stijgende rentetarieven hebben ook de hoog opgelopen waarderingen doen instorten, een pijnlijke terugval voor beleggers die het aandeel vlakbij de piek kochten.


De aandelenkoers van Shopify sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


De markt verwacht dat Shopify (NYSE: SHOP) een aanzienlijke jaar-op-jaar winstgroei zal rapporteren wanneer het de resultaten voor het kwartaal dat eindigde in juni 2024 bekendmaakt. Deze consensusverwachting is cruciaal voor het beoordelen van de winstvooruitzichten van het bedrijf. De werkelijke resultaten in vergelijking met deze schattingen zullen een significante invloed hebben op de korte termijn aandelenkoers van Shopify.



In het vorige kwartaal werd verwacht dat Shopify een winst per aandeel van $0,16 zou rapporteren, terwijl het daadwerkelijk $0,20 was, een verrassing van +25%. Shopify heeft in de afgelopen vier kwartalen telkens de consensus EPS-schattingen overtroffen. De consensus huidige verwachte kwartaalwinst van analisten van $0,20 per aandeel betekent een mogelijke groei van 42,9% betekent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verwachte omzet voor Q2 2024 is $2 miljard, een stijging van 18,3% in vergelijking met het voorgaande jaar.


De EPS van Shopify sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


De omzet(groei) van Shopify sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


Shopify wordt nog steeds geprezen vanwege zijn ontwrichtende bedrijfsmodel. Door zelfbedieningstools aan te bieden waarmee iedereen een online winkel kan openen, betalingen kan verwerken, bestellingen kan uitvoeren en online marketingcampagnes kan lanceren, maakt Shopify het voor handelaren eenvoudig om los te komen van grote online marktplaatsen zoals Amazon (NASDAQ: AMZN).


Er is daardoor ook nog steeds veel vraag naar de diensten van Shopify. Van 2013 tot 2023 groeide de omzet met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 64%, van $50 miljoen tot $7,06 miljard. De groei in bruto handelsvolume (GMV), bruto betalingsvolume (GPV) en omzet daalde in 2022 na het wegvallen van de pandemiegerelateerde voordelen, maar alle drie de metrics stabiliseerden in 2023.


Van 2023 tot 2026 verwachten analisten dat de omzet van Shopify zal groeien met een CAGR van 21%. Deze groei kan worden aangedreven door de nieuwe Magic en Sidekick generatieve AI-tools, evenals de uitbreiding van het Shop Pay betalingssysteem, het Shop Cash beloningsprogramma en de hardwarebusiness voor fysieke winkels. Shopify integreerde ook Amazon's "Buy with Prime" knoppen in zijn winkels, wat de zorgen wegneemt dat Amazon Shopify zou proberen te verdringen met deze optie.


In juni 2023 verkocht Shopify zijn kapitaalintensieve logistieke divisie, wat de kosten zou moeten verlagen en de nettomarge zou moeten verhogen van 3% in 2023 tot 17% in 2026. Analisten verwachten dat de nettowinst zal groeien met een CAGR van 137% tussen 2023 en 2026.


Hoewel Shopify goed gepositioneerd blijft om te groeien, weerspiegelen de huidige waarderingen al veel van deze groeiverwachtingen. Met een handelsprijs van ongeveer $60, handelt Shopify tegen 176 keer de GAAP EPS schatting van dit jaar. Ter vergelijking, Amazon handelt tegen 39 keer de toekomstige winst en 3 keer de verkoop van dit jaar.



Hoewel Shopify een veelbelovende toekomst heeft dankzij zijn innovatieve bedrijfsmodel en sterke groeiverwachtingen, is het lastig te zeggen wat deze kwartaalcijfers gaan brengen. De recente kwartaalresultaten van Amazon, die achterbleven bij de verwachtingen, hebben de kwetsbaarheid van de e-commerce sector blootgelegd. Dit heeft direct invloed gehad op Shopify's aandelen, die met meer dan 6% zijn gedaald.

De huidige waarderingen van Shopify zijn nog steeds hoog, met een prijs-inkomensverhouding die aanzienlijk hoger is dan die van zijn concurrenten. Dit betekent dat veel van de verwachte groei al in de huidige prijs is verwerkt. Bij een tegenvallende winst of onverwachte macro-economische tegenwind, kan de aandelenkoers snel onder druk komen te staan.



Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page