top of page

Dit is waarom Hertz onder andere Tesla´s uit de vloot te haalt

In het kort:

  • Hertz Global Holdings verkoopt ongeveer een derde van zijn elektrische voertuigen (20.000 EV's) en herinvesteert in voertuigen met verbrandingsmotoren vanwege de zwakke vraag naar en hoge onderhoudskosten van elektrische auto's. De verkoop zal naar verwachting ongeveer $245 miljoen aan extra netto-afschrijvingskosten met zich meebrengen.

  • De verschuiving naar conventionele auto's is een ommekeer in de strategie van Hertz, gezien de aankoop van 100.000 Tesla's in 2021. De verkoop van de EV's zou de vrije kasstroom in 2024-2025 met $250-300 miljoen moeten verhogen en de aangepaste EBITDA verbeteren.

  • Hertz rapporteert de resultaten van het vierde kwartaal van 2023 op 6 februari, met een verwachte omzet tussen $2,1 miljard en $2,2 miljard. De onderneming plant haar strategische heroriëntatie af te ronden tegen het einde van 2025, met positieve financiële resultaten.

Hertz maakt opmerkelijke keuze: EV's eruit, benzineauto's erin

Hertz Global Holdings, bekend van het verhuren van voertuigen wereldwijd, maakt een opmerkelijke strategische verschuiving. Ongeveer een derde van de elektrische voertuigen (EV's), zo'n 20.000, zal worden verkocht. Deze beslissing is genomen in het licht van de tegenvallende vraag naar en de hoge onderhoudskosten van deze voertuigen. In plaats daarvan zal een deel van de opbrengsten worden geïnvesteerd in auto's met traditionele verbrandingsmotoren. Dit markeert een belangrijke koerswijziging van het bedrijf, dat eerder sterk inzette op een elektrisch wagenpark.


EV-fabrikanten zoals Tesla (NASDAQ:TSLA), Fisker (FSR), Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN), en Polestar Automotive (PSNY) zagen allen een daling in hun aandelenkoersen.


Zoals je zou verwachten ging het aandeel van Toyota Motor (TM) tegen deze trend van EV bedrijven in en steeg het na het nieuws. Toyota wordt gevolgd door andere automerken zoals Subaru Corporation (OTCPK:FUJHY) en Nissan Motor (OTCPK:NSANY).



Financiële Vooruitzichten en Kosten

De verkoop van de EV-vloot zal naar verwachting leiden tot een netto afschrijvingskostenpost van ongeveer $245 miljoen in het vierde kwartaal van 2023. Desondanks verwacht Hertz dat deze actie zal resulteren in een aanzienlijke verbetering van de financiële gezondheid. De verwachte toename van de vrije kasstroom tussen 2024 en 2025 wordt geschat op $250-300 miljoen. Dit biedt een blik op de potentiële financiële voordelen van deze strategiewijziging.


Toekomst Verwachtingen

Hertz staat op het punt zijn kwartaalcijfers voor het vierde kwartaal van 2023 te rapporteren op 6 februari, met een geschatte omzet van $2,1 tot $2,2 miljard. Deze cijfers zullen een belangrijk inzicht geven in de huidige staat van het bedrijf en de impact van de recente strategische beslissingen. De focus ligt nu op het in evenwicht brengen van de vraag en het aanbod, waarbij de nadruk wordt gelegd op voertuigen met verbrandingsmotoren die beter aansluiten bij de huidige marktvraag.


Een Nieuwe Richting voor Hertz

Deze stap markeert een significante verandering in de bedrijfsstrategie van Hertz. CEO Stephen Scherr heeft aangegeven dat de EV's in de vloot, voornamelijk bestaande uit Tesla's, hogere afschrijvings- en onderhoudskosten met zich meebrachten. Dit heeft geleid tot een strategische heroverweging, waarbij nu gekozen wordt voor een meer traditionele vloot. Deze beslissing komt na een periode waarin EV's een sleutelrol speelden in de vernieuwing van Hertz' wagenpark.



Impact op de Markt en Investeerders

De aankondiging van deze strategiewijziging heeft gevolgen gehad voor de aandelenmarkt, waar Hertz-aandelen een daling zagen. Deze beslissing weerspiegelt bredere markttrends, waarbij de vraag naar EV's afneemt en consumenten mogelijk terughoudend zijn om over te schakelen van traditionele verbrandingsmotoren naar elektrische voertuigen.


Vooruitblik en Afsluiting

Terwijl Hertz zich voorbereidt op de financiële rapportage voor het vierde kwartaal van 2023 op 6 februari, blijft de focus op het optimaliseren van de bedrijfsvoering en het aanpassen aan marktveranderingen. Deze strategische verschuiving kan een belangrijk keerpunt zijn voor het bedrijf, dat streeft naar financiële stabiliteit en groei in de komende jaren.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page