top of page

Dit is waarom beurzen aller hoogste stand bereikten vandaag

  • De Federal Reserve houdt rentetarieven stabiel maar geeft aan drie renteverlagingen te verwachten voor eind 2024, wat zorgt voor een opmars op de beurzen.

  • S&P 500 en Nasdaq Composite bereiken nieuwe hoogtepunten, terwijl de Dow Jones Industrial Average met 400 punten stijgt.

  • Beleggers reageren positief op de aankondiging, met name in de financiële sector en megacap-technologieaandelen, die profiteren van de vooruitzichten op lagere rentetarieven.


Aandelen stijgen flink, nadat de Federal Reserve had aangekondigd de rentetarieven op het hoogste niveau in 23 jaar te houden en de verwachtingen voor drie renteverlagingen vóór eind 2024 te handhaven. De S&P 500 overtrof voor het eerst de 5.200 punten, terwijl de Nasdaq Composite en de Dow Jones Industrial Average respectievelijk met 1,1% en 1% stegen, beiden op weg naar recordhoogtes. In Europa is een rente verlaging aanstaande gezien de economie het er een stuk slechter aan toe is.


De Federal Reserve, onder leiding van voorzitter Jerome Powell, heeft benadrukt dat het verdere bewijs nodig heeft dat de inflatie afneemt voordat het begint met het verminderen van de monetaire verkrapping. Dit standpunt heeft een zucht van verlichting gegeven aan beleggers die bezorgd waren over de mogelijkheid van minder renteverlagingen dan verwacht, vooral na recente rapporten over oplopende inflatie.


De financiële sector, waaronder American Express en regionale bankaandelen, zag een significante opleving na de aankondiging, in de verwachting dat renteverlagingen de economische groei zullen ondersteunen. Ook megacap-technologieaandelen, zoals Alphabet, Amazon, Microsoft en Nvidia, zagen hun aandelen stijgen, aangezien lagere rentetarieven bijzonder voordelig worden geacht voor deze sector.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page