top of page

Dit is waar Paypal beleggers op hoopten en ze kregen het eindelijk

In het kort:

  • PayPal's transactiemarge-dollars groeiden met 8% tot $3,6 miljard in het tweede kwartaal, de beste groei sinds 2021.

  • De totale omzet steeg met 8% tot $7,9 miljard, boven de verwachtingen van analisten.

  • PayPal verhoogde zijn verwachtingen voor het volledige jaar, waaronder een hogere aangepaste winst per aandeel en transactiemarge-dollars.


PayPal heeft een positief tweede kwartaal afgesloten met een sterke groei in transactiemarges, wat beleggers als zeer welkom zagen... te zien aan de koersstijging. Dit is een belangrijke maatstaf voor de winstgevendheid van elk betalingsverwerkingsbedrijf zoals Adyen en Stripe en anderen. De transactiemarges stegen met 8% tot $3,6 miljard. Dit is de beste groei op deze maatstaf sinds 2021 en dus een feestje waar veel Paypal aandeelhouders op hoopten.


Resultaten tweede kwartaal 2024:

  • Omzet: $7,9 miljard, een stijging van 8% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar en boven de verwachting van $7,8 miljard.

  • Netto-inkomen: $1,13 miljard, of $1,08 per aandeel, een stijging van $1,03 miljard, of 92 cent per aandeel, vorig jaar.

  • Aangepaste winst per aandeel: $1,19, boven de analistenverwachting van 99 cent.

  • Totaal betalingsvolume: 11% stijging tot $416,8 miljard.

  • Aantal betalingstransacties: 8% stijging tot 6,6 miljard.


PayPal heeft zijn verwachtingen voor het volledige jaar verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een groei van lage tot midden enkele cijfers in transactiemarge-dollars, terwijl de eerdere verwachting slechts “licht positief” was. Daarnaast is de verwachting voor de aangepaste winst per aandeel verhoogd naar een groei van lage tot midden tien procenten, van de eerdere verwachting van midden tot hoge enkele cijfers.


Voor het derde kwartaal voorspelt PayPal een hoge enkele cijfers groei in de aangepaste winst per aandeel, terwijl de omzet naar verwachting met midden enkele cijfers zal groeien. Analisten van FactSet verwachtten eerder een daling van bijna 25% in de aangepaste winst per aandeel voor het derde kwartaal.



CEO Alex Chriss gaf aan dat PayPal vanuit een sterke positie opereert en zich richt op langdurige winstgevende groei. CFO Jamie Miller benadrukte tijdens de earnings call dat PayPal een strategische focus heeft op prijs-waardeverhoudingen in gebieden zoals grote ondernemingsverwerking binnen Braintree, wat heeft geleid tot verbeteringen in transactiemarge-dollars ondanks lagere volumegroei.


De aandelen van PayPal stegen met 7,6% in eerste instantie maar zelfs op een slechte dag voor de Nasdaq blijven ze nog altijd overeind. Dit was de grootste dagelijkse procentuele stijging sinds 10 november 2022. Analisten zoals Dan Dolev van Mizuho hebben hun verwachtingen verhoogd na deze sterke kwartaalresultaten, waarbij hij aangeeft dat de sterke groei in transactiemarge-dollars de aandelen nieuw leven kan inblazen.


PayPal heeft een solide tweede kwartaal achter de rug met sterke groei in zowel omzet als winst, aangedreven door verbeteringen in hun transactiemarge-dollars. De positieve vooruitzichten en verhoogde verwachtingen voor het volledige jaar onderstrepen het vertrouwen van het management in hun strategische koers. Dit heeft geleid tot een positieve reactie van de markt, wat blijkt uit de aanzienlijke stijging van de aandelenkoers.

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page