top of page

Dit cybersecurity-aandeel kan flink gaan profiteren van Crowdstrike's storing

Het is de afgelopen weken groot nieuws geweest: de storing bij Crowdstrike, waardoor duizenden computers tijdelijk niet beschikbaar waren. Het is nog onduidelijk wat precies de lange termijn gevolgen zullen zijn voor Crowdstrike, maar op korte termijn wordt het aandeel verschrikkelijk hard afgestraft op de beurs waar het bijna 50% van zijn beurswaarde verloor.

Door dit slippertje bij Crowdstrike is er één bedrijf in de situatie gekomen om mogelijk enorm te gaan profiteren hiervan. In dit artikel vertellen we je alles over dit bedrijf en waarom het de komende jaren nog flink kan gaan groeien,


Het bedrijf in kwestie is SentinelOne. Dit bedrijf is een Amerikaans cybersecuritybedrijf dat gespecialiseerd is in endpoint-beveiliging. Voordat we dieper ingaan op de diensten van SentinelOne, is het belangrijk om te begrijpen wat endpoint-beveiliging precies inhoudt. Een 'endpoint' is elk apparaat dat met een netwerk is verbonden, zoals laptops, desktops, servers, mobiele telefoons en IoT-apparaten (Internet of Things). Endpoint-beveiliging richt zich op het beschermen van deze apparaten tegen cyberdreigingen zoals malware, ransomware en phishing-aanvallen.

SentinelOne heeft een uniek AI-driven platform dat is ontworpen om endpoints te beschermen tegen allerlei soorten cyber-threats. Het platform van SentinelOne is uniek omdat het gebruikmaakt van AI en machine learning om bedreigingen in realtime te detecteren, te voorkomen en te reageren. Wat houdt dat precies in?


SentinelOne's platform kan bijvoorbeeld verdachte activiteiten op endpoints in realtime detecteren. Dit betekent dat zodra er iets ongewoons gebeurt, zoals een verdachte bestandsoverdracht of een poging om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens, het systeem onmiddellijk alarm slaat. Door AI en machine learning te gebruiken, kan het platform patronen herkennen die mogelijk op een cyberaanval duiden.


Een van de sterke punten van SentinelOne is de mogelijkheid om automatisch te reageren op gedetecteerde bedreigingen. Wanneer het systeem een dreiging identificeert, kan het automatisch acties ondernemen om de aanval te stoppen en verdere schade te voorkomen. Dit kan variëren van het isoleren van het geïnfecteerde apparaat tot het beëindigen van kwaadaardige processen.


SentinelOne biedt ook 'threat hunting'-mogelijkheden, waarmee beveiligingsteams proactief kunnen zoeken naar potentiële bedreigingen binnen hun netwerk. Door gebruik te maken van geavanceerde zoekopdrachten en AI-gestuurde analyses, kunnen teams verborgen aanvallen opsporen voordat ze schade kunnen aanrichten.


Wat SentinelOne onderscheidt van veel concurrenten, is hun sterke focus op kunstmatige intelligentie en machine learning. Traditionele beveiligingsoplossingen vertrouwen vaak op handmatig bijgewerkte lijsten van bekende bedreigingen (signatuurgebaseerde detectie). Dit maakt ze minder effectief tegen nieuwe of onbekende aanvallen. SentinelOne's gebruik van AI en machine learning stelt hen in staat om deze beperkingen te overwinnen door gedragsanalyses en patroonherkenning toe te passen.


Waarom kan SentinelOne profiteren van Crowdstrike's storing?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat SentinelOne en crowdstrike directe concurrenten van elkaar zijn. Ze bieden ongeveer dezelfde oplossingen aan om hetzelfde soort problemen op te lossen. Het is daarom dat we de directe conclusie van SentinelOne als alternatief voor Crowdstrike kunnen trekken.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page