top of page

Dit bedrijf rapporteert onverwachts een 449% winstgroei

In het kort:

  • Abercrombie & Fitch rapporteerde een winstgroei van 449% in het eerste kwartaal en een omzetstijging van 22% tot $1,02 miljard.

  • Het bedrijf verhoogde zijn omzetprognose voor het volledige jaar naar 10%, tegenover een eerdere verwachting van 4%-6%.

  • American Eagle Outfitters zag zijn winst stijgen naar $0,34 per aandeel, met een omzetgroei van 6% tot $1,1 miljard.


Abercrombie & Fitch (ANF) blijft indruk maken met zijn financiële prestaties. Het bedrijf heeft recent zijn sterkste eerste kwartaal ooit gerapporteerd, met cijfers die de verwachtingen van Wall Street ruim overtroffen. Abercrombie & Fitch Co. noteerde een omzet van $1 miljard (ongeveer €922 miljoen) in het eerste kwartaal van 2024. Dit vertegenwoordigt een stijging van 22% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en markeert een recordomzet voor het eerste kwartaal in de geschiedenis van het bedrijf. Het netto-inkomen steeg naar $115 miljoen (€106 miljoen), wat de aanzienlijke winstgroei van de onderneming onderstreept.


De aandelenkoers van Abercrombie & Fitch (ANF) sinds de beursgang:

BRON: Macrotrends


In het eerste kwartaal behaalde Abercrombie een winst van $2,14 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van 449% vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet steeg met 22% tot $1,02 miljard, wat ook de verwachtingen van analisten overtrof. Deze resultaten markeren het vijfde opeenvolgende kwartaal van versnelde groei.


De EPS van Abercrombie sinds de beursgang:

BRON: Macrotrends


Voor het volledige fiscale jaar, dat eindigt in januari 2025, heeft Abercrombie zijn omzetprognose verhoogd naar een groei van 10%, ten opzichte van een eerdere schatting van 4%-6%. CEO Fran Horowitz benadrukte dat de groei breed gedragen was over verschillende regio's en merken, waarbij de Abercrombie merken 31% groei registreerden en de Hollister merken 12%.


Onder Hollister valt ook het merk Gilly Hicks. Gezamenlijk exploiteren deze merken 730 winkels wereldwijd, waarvan ongeveer driekwart zich in de Verenigde Staten bevindt. Dit uitgebreide netwerk van fysieke winkels draagt bij aan de sterke merkherkenning en de brede klantbasis van het bedrijf.


De omzet van Abercrombie sinds de beursgang:

BRON: Macrotrends


Abercrombie lanceerde ook de "A&F Wedding Shop", een nieuwe collectie bruidsmode die duidelijk boven verwachting presteerde. Deze lijn, gericht op de meer waarde zoekende consumenten, biedt een nieuwe groeimogelijkheid binnen de bruidsmodemarkt die tegen 2030 naar verwachting $83,5 miljard zal bereiken in de VS.


Internationaal steeg de verkoop in Europa, het Midden-Oosten en Afrika met 19%, met het Verenigd Koninkrijk en Duitsland als leidende markten. In de regio Azië-Pacific groeide de verkoop met 10%, voornamelijk gedreven door China. Gezien het succesvolle eerste kwartaal heeft Abercrombie & Fitch Co. zijn vooruitzichten voor het hele jaar verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een omzetgroei van ongeveer 10% en streeft naar een brutowinstmarge van circa 14%. Deze optimistische prognose weerspiegelt het vertrouwen van het management in de aanhoudende groei en winstgevendheid van de onderneming.


Ook American Eagle Outfitters (AEO) rapporteerde sterke cijfers, met een winststijging naar $0,34 per aandeel, vergeleken met $0,09 in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet groeide met 6% tot $1,1 miljard, terwijl de vergelijkbare winkelverkopen met 5,5% stegen. Voor het volledige jaar blijft American Eagle bij zijn prognose van een operationele winst tussen $445 miljoen en $465 miljoen, met een verwachte omzetgroei van 2%-4%.



Abercrombie & Fitch heeft opnieuw een indrukwekkend kwartaal neergezet, gedreven door sterke verkoopprestaties en strategische initiatieven. Het bedrijf lijkt goed gepositioneerd voor verdere groei in zowel binnenlandse als internationale markten. American Eagle Outfitters blijft ook solide resultaten leveren, hoewel de groei daar minder spectaculair is. De detailhandel in kleding blijft uitdagend, maar zowel Abercrombie als American Eagle tonen veerkracht en aanpassingsvermogen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page