top of page

Dit bedrijf blijft marktaandeel veroveren en zet sterke cijfers neer

In het kort:

  • Arista Networks rapporteerde een Q2 2024 omzet van $1,69 miljard, een stijging van 15,9% op jaarbasis.

  • De aangepaste winst per aandeel (EPS) bedroeg $2,10, wat 33% hoger is dan het voorgaande jaar.

  • Voor Q3 2024 verwacht Arista een omzet tussen $1,72 miljard en $1,75 miljard en een brutomarge van 63% tot 64%.


Arista Networks, een belangrijke speler in de netwerkindustrie, heeft indrukwekkende resultaten geboekt in het tweede kwartaal van 2024. De omzet bedroeg $1,69 miljard, een stijging van 15,9% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit overtrof de verwachtingen van analisten, die op een omzet van $1,65 miljard hadden gerekend.


De groei in omzet wordt toegeschreven aan de sterke vraag naar Arista's geavanceerde netwerkoplossingen, met name in de AI- en datacentersegmenten. Arista verkoopt computer netwerkswitches die de communicatie in internetdatacenters versnellen, en concurreert daarbij met bedrijven als Cisco Systems (CSCO) en Juniper Networks (JNPR).


De aandelenkoers van Arista Networks sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


De aangepaste winst per aandeel (EPS) kwam uit op $2,10, een stijging van 33% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit resultaat lag $0,16 boven de verwachtingen van analisten, die een EPS van $1,94 hadden voorspeld. De GAAP-netto-inkomsten bedroegen $665,4 miljoen, of $2,08 per verwaterd aandeel, terwijl de aangepaste netto-inkomsten uitkwamen op $672,6 miljoen.


De brutomarges van het bedrijf bleven sterk, met een GAAP-brutomarge van 64,9% en een non-GAAP-brutomarge van 65,4%. Deze cijfers tonen aan dat Arista erin slaagt om efficiënte kostenbeheersing en prijsstrategieën te handhaven, zelfs te midden van toenemende concurrentie en technologische veranderingen.


De marges van Arista Networks:

Bron: Arista Networks


Het succes van Arista is deels te danken aan de strategische focus op AI-netwerken. Arista's open Ethernet-architectuur en het uniforme Arista EOS bieden een robuust alternatief voor Nvidia's InfiniBand-technologie. Door samen te werken met Broadcom, kan Arista snel marktaandeel winnen en zijn positie in de markt versterken. Dit partnerschap speelt een cruciale rol in Arista's groeistrategie, waarbij CEO Hock Tan van Broadcom benadrukt dat zeven van de acht grootste bestaande AI-clusters worden aangedreven door Ethernet-netwerkinfrastructuur van Broadcom.


Arista Networks blijft investeren in innovatie, zoals blijkt uit hun recente productlanceringen en samenwerkingen. Het bedrijf introduceerde de volgende generatie Multi-Domain Segmentation voor Zero Trust Networking en onthulde de Etherlink AI Networking Platforms, die zijn ontworpen om de netwerkprestaties voor veeleisende AI-werkbelastingen te optimaliseren. Daarnaast werkt Arista ook samen met NVIDIA aan AI-oplossingen voor datacenters.


Voor het derde kwartaal van 2024 verwacht Arista een omzet tussen $1,72 miljard en $1,75 miljard. Dit is iets lager dan de analistenverwachting van $1,73 miljard. Desondanks blijft de vooruitzichten voor de brutomarge sterk, variërend tussen 63% en 64%, en een operationele marge van ongeveer 44%.


Arista's grootste klanten zijn Microsoft (MSFT) en Meta Platforms (META), het moederbedrijf van Facebook. Het is duidelijk te zien dat Arista terrein wint in de zogenaamde "enterprise" markt, waaronder grote bedrijven, overheidsinstanties en onderwijsinstellingen vallen.


Arista Networks heeft wederom sterke financiële resultaten laten zien, gedreven door robuuste omzetgroei en winstgevendheid. De voortdurende focus op innovatie en strategische samenwerkingen positioneert het bedrijf goed voor toekomstige groei, met de licht conservatieve, maar vrijwel ongewijzigde vooruitzichten voor Q3 2024 en een sterk lange termijn potentieel.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page