top of page

Dit AI-tech aandeel wordt onderschat door beleggers

In het kort:

  • Analisten benadrukken dat Amazon zijn concurrenten zoals Microsoft en Google overtreft in de hoeveelheid gelanceerde AI-diensten sinds 2023.

  • Doug Anmuth van JPMorgan ziet Amazon Web Services (AWS) als een sleutelcomponent voor toekomstige groei, vooral door zijn aanbod van grootschalige taalmodellen en fundamentale modellen die cruciaal zijn voor applicaties.

  • Ronald Josey van Citi is eveneens positief over de mogelijkheden van AWS en voorspelt dat de groeiende vraag naar gespecialiseerde AI-modellen Amazon een belangrijke speler zal maken in deze snelgroeiende sector.


Vrijwel alle big-tech bedrijven zijn vandaag de dag bezig met AI, maar bij een bedrijf zien analisten toch enorm veel potentie. Amazon, voornamelijk bekend om haar e-commerce platform en cloud computing-diensten via Amazon Web Services (AWS), heeft namelijk een bijzonder veel investering en capaciteiten getoond op het gebied van AI door de ontwikkeling en lancering van diverse AI-diensten.


Brian Pitz van BMO Capital Markets benadrukt dat Amazon sinds 2023 al aanzienlijk heeft geïnvesteerd in AI, waarbij het meer dan het dubbele aantal AI-services heeft geïntroduceerd vergeleken met de gecombineerde inspanningen van technologische giganten zoals Microsoft en Google. Deze focus op AI-ontwikkeling door Amazon wordt gezien als een strategische zet om haar positie in de snelgroeiende AI-markt te versterken.


Dit uitgebreide aanbod van AI-diensten door Amazon wordt door Pitz gezien als een ondergewaardeerd aspect van het bedrijf, wat bijdraagt aan zijn optimistische verwachtingen voor het aandeel. Hij stelt een koersdoel van $220, wat een potentiële stijging van 10% ten opzichte van de huidige aandelenprijs vertegenwoordigt. Deze waardering weerspiegelt het vertrouwen in de capaciteit van Amazon om zijn AI-divisie te laten groeien en substantieel bij te dragen aan de algehele bedrijfsprestaties.


Doug Anmuth van JPMorgan is ook bijzonder optimistisch over de toekomst van Amazon Web Services (AWS), specifiek met betrekking tot zijn aanbod van grootschalige taalmodellen en fundamentele modellen die aangepast zijn aan de behoeften van ontwikkelaars. Deze modellen zijn essentieel voor bedrijven die complexe data-analyses en geautomatiseerde processen willen integreren, waardoor AWS zich als een voorloper in de sector positioneert. Anmuth gelooft dat deze vooraanstaande positie Amazon in staat zal stellen zijn omzet substantieel te verhogen. Hij heeft daarom een koersdoel van $240 voor het aandeel gesteld, wat een verwachte stijging van 20% impliceert.


Ronald Josey van Citi deelt een soortgelijk enthousiasme voor AWS, vooral vanwege de adaptieve en veelzijdige AI-diensten die het platform biedt. Deze diensten zijn steeds belangrijker nu bedrijven zich richten op gespecialiseerde AI-toepassingen die specifieke behoeften invullen. Josey's positieve beoordeling reflecteert een vertrouwen in de gestage vraag naar deze technologieën en een geloof dat Amazon goed gepositioneerd is om van deze trend te profiteren. Zijn koersdoel van $245 impliceert een potentiële stijging van 23% van de huidige aandelenprijs.



Deze positieve analyses volgen op een recente AWS-top in New York waar Amazon zijn AI-capaciteiten en nieuwe initiatieven toonde. Tijdens dit evenement illustreerde Amazon hoe zijn klanten AI implementeren om operationele efficiëntie te verhogen en nieuwe zakelijke kansen te creëren. Dit werd allemaal ondersteund door de sterke groei van Amazon's AI-platform, Bedrock. Het aandeel Amazon is in het lopende jaar al met ongeveer 30% gestegen, wat wijst op een groeiende markterkenning van het potentieel van het bedrijf op het gebied van AI.



Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page