top of page

Dit aandeel profiteert van crypto-rally: koers stijgt met 267%

In het kort:

  • MicroStrategy (MSTR) boekt in de laatste maanden een ongekende aandelenstijging van 259% sinds afgelopen februari, gestimuleerd door hun indrukwekkende bitcoin-schatkist van 158.400 BTC.

  • De aandelen van Coinbase (COIN) sluiten op het hoogste niveau in 18 maanden, met een stijging van bijna 6% in één dag.

  • Er heerst, zoals je zou verwachten, een sterke correlatie tussen de prestaties van MicroStrategy en Coinbase en de recente bitcoin-opleving naar $38.500.


In een ongekende rally op de beurs laten MicroStrategy (MSTR) en tevens Coinbase (COIN) investeerders versteld staan. De cryptogiganten ervaren na een lange periode van weinig positieve prijsactie het afgelopen jaar een fenomenale groei in hun aandelenkoersen, gedreven door de recente opmars van bitcoin.


MicroStrategy domineert met Bitcoin schatkist

MicroStrategy, wereldwijd bekend als de grootste bitcoin-bezitter, heeft beleggers overtroffen met een buitengewone aandelenstijging. Aan het begin van het jaar kon je nog een aandeel van MicroStrategy oppikken voor $145, maar vandaag de dag moet je maar liefst $520 neerleggen. Een verbazingwekkende stijging van maar liefst 259% in slechts enkele maanden.


Hieronder het koersverloop van MicroStrategy (MSTR) aandelen de afgelopen 25 jaar:



De sleutel tot het succes van MicroStrategy ligt in zijn indrukwekkende bitcoin-schatkist, die nu 158.400 BTC bevat. Deze enorme voorraad, gelijk aan ongeveer 0,75 procent van het circulerende aanbod van bitcoin, heeft de aandelen van MicroStrategy nauw verbonden met de bitcoin koers. Het resultaat? Een huidige marktkapitalisatie van het aandeel van $7,33 miljard, een niveau dat sinds december 2021 niet meer is bereikt.


Het mag duidelijk benoemd worden dat deze investering van MicroStrategy een enorm risico met zich meegebracht heeft. Een verdere daling van de Bitcoin koers had desastreuze gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf Microstrategy, aangezien het bedrijf een aanzienlijk gedeelte van het geïnvesteerde vermogen in het lot van Bitcoin heeft geïnvesteerd. De volatiliteit van de Bitcoin koers zoals we die gewend zijn is dan ook duidelijk terug te zien in de koers van het MicroStrategy aandelen. Het bedrijf stond afgelopen november, nu ruim een jaar geleden, bijvoorbeeld nog $1,8 miljard in de min op de Bitcoin investering.


De Bitcoin-strategie van MicroStrategy, gestart in 2020, werpt momenteel echter zijn vruchten af. Terwijl bitcoin dit jaar met 125% is gestegen, overtreft de aandelenstijging van MicroStrategy deze groei met gemak. Het bedrijf, onder leiding van oprichter en voorzitter Michael Saylor, blijft positief over met voorspellingen dat bitcoin in de komende bullmarkt tot $350.000 kan stijgen.


Coinbase sluit zich aan bij de rally

Niet alleen MicroStrategy schittert; ook Coinbase, de vooraanstaande cryptobeurs, ziet zijn aandelenkoers naar ongekende hoogten stijgen. Coinbase-aandelen (COIN) sloten vrijdag af op $115,54, het hoogste niveau in 18 maanden. Deze stijging van bijna 6 procent in één dag markeert een opmerkelijk herstel sinds de tumultueuze gebeurtenissen in mei 2022.


Hieronder het koersverloop van Coinbase (COIN) aandelen sinds de beursgang:



De aandelen van Coinbase zijn de afgelopen maand met maar liefst 41 procent gestegen, een opmerkelijke prestatie voor een bedrijf dat sinds 2021 op de Nasdaq wordt verhandeld. Het herstel van COIN weerspiegelt niet alleen het vertrouwen van investeerders in Coinbase, maar ook de groeiende interesse in de bredere cryptomarkt.


Deze opmerkelijke stijgingen in aandelenkoersen komen samen met de recente opleving van bitcoin naar $38.500, ook het hoogste punt voor Bitcoin in 18 maanden. Het bevestigt opnieuw de sterke correlatie tussen de prestaties van bedrijven als MicroStrategy en Coinbase en de dynamiek van bitcoin en de verdere cryptomarkt.


Terwijl de markt optimistisch blijft over de toekomst van cryptocurrency, lijken MicroStrategy en Coinbase zich te positioneren als leidende spelers in deze opwindende financiële revolutie.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Komentarai


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page