top of page
Michiel Vermeulen

Dit aandeel is een krachtige dividendmachine

Ondanks dat het bedrijf niet actief is in Europa, zullen velen van ons toch bekend zijn met de naam The Home Depot. Dit is niet zo gek, want Home Depot is een van de grootste winkelketens ter wereld. Home Depot is een doe-het-zelf bouwmarkt en is goed vergelijkbaar met wat we in Nederland kennen als Gamma of Hornbach. Zo vind je bij Home Depot tal van gereedschappen, bouwmaterialen, verf en ook huishoudelijke apparaten.


Vandaag de dag bezit het bedrijf meer dan 2300 vestigingen verspreid over de Verenigde Staten, Canada en Mexico en wordt The Home Depot gezien als de grootste bouwmarkt ter wereld. Forbes heeft Home Depot zelfs gekenmerkt als een van de grootste en meest waardevolle merken ter wereld.


Klanten vinden het dan ook fijn om te winkelen bij Home Depot. Het bedrijf staat bekend om haar klantvriendelijkheid en het grote assortiment. Wanneer klanten vragen hebben of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld een verbouwing, dan worden ze vaak meteen geholpen door het personeel. In een gemiddelde winkel van Home Depot zijn er gemiddeld 36.000 producten te vinden tegen betaalbare prijzen, waardoor klanten écht waar voor hun geld krijgen. Het zou je daarom niet moeten verbazen dat het bedrijf de afgelopen decennia ontzettend hard is gegroeid.


In 2022 kwam de jaarlijkse omzet uit op ruim $151 miljard. Hiervan kon het bedrijf uiteindelijk $16.4 miljard noteren als nettowinst. Dit staat gelijk aan een winst per aandeel van $15.53. Tien jaar geleden, in 2012, was de winst per aandeel echter nog maar $2.47. De winst per aandeel is in 10 jaar tijd kortom met maar liefst 528% gestegen. Dit is deels toe te schrijven aan de groei en kracht van het bedrijf, maar ook door de verstandige keuzes van het management, zoals het agressief inkopen van eigen aandelen. De winstontwikkeling van Home Depot laat dus goed de kwaliteit van zowel het bedrijf als het management zien.



Bedrijskwaliteit en Concurrentievoordelen:

Samenvattend, de volgende elementen bieden bewijs of helpen bij het verklaren van de concurrentievoordelen en dominante marktpositie van The Home Depot:

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page