top of page

Deze small cap blijft verrassen en richt zich nu op de AI-markt

In het kort:

  • Omzet en winstgroei: Aehr Test Systems rapporteerde een winst per aandeel (EPS) van $0,84 voor Q4 2024, aanzienlijk hoger dan de verwachte $0,10. De omzet bedroeg $16,6 miljoen, 7,51% hoger dan de verwachte $15,44 miljoen.

  • Strategische acquisitie: Het bedrijf kondigde de overname aan van Incal Technology voor $21 miljoen, wat hun marktpositie in de AI-halfgeleidersector versterkt.

  • Marktreactie: Na de aankondiging stegen de aandelen met 12%, ondanks een daling van 37% sinds het begin van het jaar en 67% over de afgelopen 12 maanden.


Aehr Test Systems heeft zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal van 2024 bekendgemaakt. De winst per aandeel (EPS) bedroeg $0,84, wat een stijging van 740% betekent ten opzichte van de analistenverwachtingen van $0,10 per aandeel. De omzet kwam uit op $16,6 miljoen, wat 7,51% boven de verwachting van $15,44 miljoen lag. Deze sterke resultaten benadrukken de veerkracht van het bedrijf ondanks uitdagingen in de halfgeleiderindustrie.


De aandelenkoers van Aehr Test Systems de afgelopen 2 jaar:

Bron: Macrotrends


Aehr Test Systems heeft de overname van Incal Technology, een specialist in betrouwbaarheidstesten en burn-in oplossingen voor AI-halfgeleiders, aangekondigd. De acquisitie heeft een waarde van $21 miljoen, bestaande uit $14 miljoen in contanten en 552.355 aandelen van Aehr. Deze strategische zet is gericht op het uitbreiden van Aehr's productportfolio met de ultra-high-power testoplossingen van Incal, die essentieel zijn voor AI-versnellers, GPU's en HPC-processoren.


De technologie van Incal wordt al gebruikt door leidende bedrijven in de AI-industrie, wat betekent dat deze overname Aehr's marktpositie aanzienlijk zal versterken. Volgens CEO Gayn Erickson biedt de AI-halfgeleidermarkt enorme groeikansen, vooral op het gebied van wafer level burn-in, en zal de integratie van Incal's oplossingen Aehr in staat stellen om een groter marktaandeel te veroveren.


De aankondiging van de overname leidde tot een stijging van 12% in de aandelenkoers van Aehr, hoewel de aandelen dit jaar nog steeds met 37% zijn gedaald en met 67% over de afgelopen 12 maanden. De overname wordt gezien als een belangrijke stap om de groei te stimuleren en de aanwezigheid van Aehr in de snelgroeiende AI-halfgeleidersector te vergroten.


Voor het volledige fiscale jaar 2024 rapporteerde Aehr een omzet van $66,2 miljoen en een GAAP-netto-inkomen van $33,1 miljoen, wat beide boven de verwachtingen van het bedrijf en analisten lag. Het bedrijf heeft ook nieuwe orders ter waarde van $12,7 miljoen ontvangen van een belangrijke klant in de elektrische voertuigsector. Vooruitkijkend verwacht Aehr voor het fiscale jaar 2025 een omzet van $70 miljoen, wat een verdere groei ten opzichte van het voorgaande jaar zou betekenen.



Aehr Test Systems heeft een sterk vierde kwartaal afgesloten met aanzienlijke winst- en omzetgroei, versterkt door de strategische overname van Incal Technology. Deze overname zal naar verwachting de marktpositie van Aehr in de AI-halfgeleidersector versterken en bijdragen aan de verdere groei van het bedrijf. Ondanks de volatiliteit in de aandelenkoers blijft de langetermijnvisie positief, met veelbelovende vooruitzichten voor het komende fiscale jaar.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl


Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page