top of page

Deze slapende dividend reus is zojuist wakker geworden

In het kort:

  • AI Revolutie: Na de hype rond ChatGPT in 2023, staat IBM op het punt om in 2024 te profiteren van de adoptie van generatieve AI door ondernemingen, met een sterke focus op productiviteitsverhoging in bedrijfsoperaties.

  • Synergie en Groei: Dankzij de integratie van consultancy en software, in combinatie met strategische partnerschappen, is IBM goed gepositioneerd om een significante groei te realiseren, met een voorspelde omzetstijging van 12,38% in FY-2024.

  • Competitief voordeel: Ondanks de concurrentie, onderscheidt IBM zich door de combinatie van Red Hat OpenShift en Watsonx platforms, die zowel efficiëntie in softwareontwikkeling als kostenbesparingen beloven.


In de wereld van de financiële markten, waar de schijnwerpers doorgaans gericht zijn op de flamboyante nieuwkomers en de schandalig succesvolle tech-giganten zoals Microsoft met hun ChatGPT, beweegt IBM zich voort met de stille vastberadenheid van een ervaren schaker. Dit historische techbedrijf, vaak bespot als de 'slapende reus', lijkt nu wakker geschud door de generatieve AI-rage en is klaar om in 2024 een cruciale rol te spelen.


Terwijl Microsoft schittert in de ogen van het publiek met de glinstering van ChatGPT, heeft IBM, in de schaduw, een strategie uitgerold die het bedrijf positioneert als een onmisbare partner voor ondernemingen die zich wagen in de nieuwe wereld van AI. Met een geïntegreerd ecosysteem van platforms, software, en consultancydiensten, naast de tactische allianties met hyperscalers, staat IBM op het punt om te profiteren van een multiplier effect dat het bedrijf een voorsprong geeft in de race om AI.


In 2023 werd de wereld geïntroduceerd aan de mogelijkheden van generatieve AI via ChatGPT, maar slechts 5% van de ondernemingen had deze technologie tegen oktober daadwerkelijk geadopteerd. Hier ligt een ongekende kans voor IBM. De onderneming richt zich op het verminderen van risico's en het maximaliseren van productiviteit voor grote bedrijven die zich geen misstappen kunnen veroorloven. IBM's heroriëntatie op een platformgerichte bedrijfsstrategie rond hybride cloud en AI, met Red Hat Open Shift en Watsonx, maakt het mogelijk dat het bedrijf nu leidt met software en consulting, goed voor 75% van zijn groeivectoren.


Wat de financiële voorspelling betreft, met de adoptie van de Watsonx-platform en rekening houdend met synergetische groei, verwacht IBM een omzetgroei van 12,38% in FY-2024, wat neerkomt op $69.44 miljard. Dit is een opvallende stijging vergeleken met de aanvankelijk verwachte 2,67%. IBM's strategie om samen te werken in plaats van direct te concurreren met hyperscalers en andere grote SaaS-spelers heeft al geresulteerd in aanzienlijke omzet, die ongeveer 40% van de consultancy-omzet uitmaakt.


Terwijl analisten opgewonden zijn over Microsoft's AI-groeiverhaal, met een verwachte toevoeging van $25 miljard aan zijn omzet tegen 2025, wordt de wereldwijde AI-softwaremarkt geschat op $850.6 miljard tegen 2030. Beide bedrijven zijn goed gepositioneerd om een stuk van deze taart te bemachtigen. IBM, met zijn uitgebreide ervaring en strategische partnerschappen, staat klaar om deze kans te grijpen en zijn rol als een leidende kracht in de AI-revolutie te bevestigen. IBM heet zijn winst met bijna 360% zien stijgen en volgens analisten zet dit nog wel even door.



Ondanks de concurrentie, onderscheidt IBM zich met zijn integratie van consulting en software, de kracht van zijn platforms zoals Red Hat OpenShift en Watsonx, en de waarde van strategische partnerschappen. Deze factoren stellen IBM in staat om niet alleen te concurreren met, maar ook samen te werken met, de grootste namen in de technologie- en consultingwereld. Zeker eentje om in de gaten te houden!

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page