top of page

Deze REIT biedt een hoog passief inkomen

In het kort:

  • Realty Income is een van de grootste en meest stabiele REIT's, met een lange geschiedenis van consistente dividenduitkeringen.

  • Het bedrijf heeft bijna 650 opeenvolgende maandelijkse dividenden uitgekeerd en heeft nooit zijn dividend gepauzeerd of verlaagd sinds de beursnotering in 1994.

  • Beleggers die op zoek zijn naar een betrouwbaar inkomen, kunnen Realty Income overwegen vanwege de sterke financiële gezondheid en de aantrekkelijke dividendrendementen.


Realty Income is een real estate investment trust (REIT) in de retailsector. Het bedrijf bezit bijna 15.500 single-tenant panden in de VS en zeven Europese landen. Deze panden zijn voornamelijk verhuurd aan bekende en stabiele bedrijven zoals Dollar General, Wynn Resorts en FedEx, wat zorgt voor een stabiele inkomstenstroom.


Een ander belangrijk voordeel van deze huurstructuren is dat de huurders verantwoordelijk zijn voor onderhoud, belastingen en verzekeringskosten, waardoor de operationele lasten voor Realty Income aanzienlijk worden verminderd.


Ondanks de voordelen van Realty Income hebben stijgende rentetarieven de prestaties van het aandeel beïnvloed. Toch heeft dit het bedrijf niet weerhouden van groei, zoals blijkt uit de overname van meer dan 2.000 panden van Spirit Realty vorig jaar. Deze acquisitie heeft de financiële positie van Realty Income versterkt, met een omzetstijging van 34% in het eerste kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.


Hoewel de operationele kosten als gevolg van de fusie en andere uitgaven met bijna 57% zijn gestegen tot $1,1 miljard, stegen de funds from operations (FFO) met 15% tot $786 miljoen, of $0,94 per aandeel. Dit was voldoende om de uitkering van $0,77 per aandeel aan aandeelhouders te dekken.


Realty Income verwacht voor 2024 een FFO per aandeel van tussen de $4,17 en $4,29, wat neerkomt op een forward price-to-FFO ratio van minder dan 13. Dit lage multiple suggereert dat er een gematigd neerwaarts risico is, waardoor het aandeel aantrekkelijk blijft, ondanks de recente koersdalingen.


De aandelenkoers van Realty Income sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends


Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $47 miljard en biedt een dividendrendement van 5,93%. Realty Income heeft zijn dividend al 107 opeenvolgende kwartalen verhoogd, wat aangeeft dat beleggers kunnen vertrouwen op een stijgend inkomen in de loop van de tijd. Dit huidige dividend rendement is meer dan 4,5 keer het gemiddelde rendement van de S&P 500, waardoor Realty Income een aantrekkelijke keuze blijft voor inkomensgerichte beleggers.


Dividenden bij REIT's worden niet direct uit de winst betaald, maar uit de zogenaamde "Funds From Operations" (FFO). FFO is een maatstaf die de cashflow van de kernactiviteiten van een REIT weergeeft. Realty Income blijft zijn dividenduitkeringen ruim dekken met de gegenereerde FFO, wat wijst op een gezonde financiële basis. Onlangs verhoogde het bedrijf zijn FFO-verwachtingen, wat het aandeel nog aantrekkelijker maakt voor (inkomsten)beleggers.



Een van de unieke voordelen van Realty Income is dat het maandelijkse dividenden uitkeert. Dit biedt beleggers niet alleen een regelmatige inkomstenstroom, maar maakt ook een versnelde herinvestering mogelijk. Hierdoor kunnen beleggers profiteren van het rente-op-rente effect, wat de totale rendementen op lange termijn kan verhogen.


Om te berekenen hoeveel je moet investeren om een bepaald bedrag aan dividendinkomsten te ontvangen, gebruik je simpele de formule: gewenste dividend inkomen x dividendrendement. Met het huidige dividendrendement van 5,93% (0,0593 als decimaal), zou je voor $10.000 aan jaarlijkse dividendinkomsten dus $168.630,00 moeten investeren.


Deze formule kan uiteraard worden toegepast op elk aandeel of ETF om te bepalen hoeveel investering nodig is voor een bepaald niveau van jaarlijkse dividendinkomsten.


Realty Income is een favoriet onder inkomensgerichte beleggers vanwege de stabiele en groeiende dividenduitkeringen. Met opeenvolgende maandelijkse dividenden en een solide financiële basis, biedt dit REIT een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare inkomsten. Het vermogen van Realty Income om zijn dividend consistent te verhogen, maakt het een solide keuze voor lange termijn beleggingen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Copyright © 2023 •

Alle rechten voorbehouden - Amsterdam - 0619930051

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Niets hier mag worden beschouwd als financieel advies.. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page