top of page

Deze Nederlandse bank betaald wekelijks rente uit

Bunq is een innovatieve Nederlandse online bank opgericht in 2012 door Ali Niknam. Met een officiële bankvergunning sinds 2014, biedt Bunq een breed scala aan financiële producten en diensten, inclusief 25 verschillende IBAN-rekeningen en meerdere betaalpassen. Hun platform stelt gebruikers in staat om hun geld zelf te beheren en te investeren.


Bunq biedt vier hoofdproducten voor zowel particuliere als zakelijke klanten:






Voordelen van Bunq

  • Innovatieve en gebruiksvriendelijke app

  • Meerdere IBAN-rekeningen zonder BKR-controle

  • Groene betaalrekening voor CO2-compensatie

  • Betalingen in vreemde valuta zonder extra kosten

  • Hoge rente op spaarrekeningen wekelijks uitbetaald


Nadelen van Bunq

  • Klantenservice niet fysiek bereikbaar en telefonisch alleen voor zakelijke klanten

  • Relatief hoge kosten voor diensten

  • Beperkte gratis transacties en extra kosten voor contante opnames


Kosten en tarieven

Hoewel Bunq hogere maandelijkse kosten heeft dan veel traditionele banken, biedt het uitgebreide functies zoals meerdere IBAN-rekeningen zonder BKR-controle en betalingen in vreemde valuta zonder extra kosten. Zakelijke klanten betalen €0,10 per transactie en €0,99 per geldopname na de eerste zes gratis opnames per maand.


Bunq wordt streng gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). De bank garandeert de veiligheid van tegoeden tot €100.000 via het depositogarantiestelsel. Hoewel er in 2019 een incident was met gelekte e-mailadressen, heeft Bunq sindsdien de veiligheidsmaatregelen verbeterd. De bank won in 2022 een rechtszaak tegen DNB over het gebruik van AI voor klantenscreening, wat hun innovatieve aanpak bevestigt.


De ervaringen van Bunq-klanten zijn gemengd. Op platforms zoals Trustpilot krijgt Bunq uiteenlopende beoordelingen. Veel klanten prijzen de innovatieve functies, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van de app. Negatieve reviews richten zich voornamelijk op problemen met het rentesysteem en de bereikbaarheid van de klantenservice. Ondanks deze gemengde beoordelingen blijft Bunq een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en duurzame bankervaring.


Gebruiksvriendelijkheid en functies

De Bunq-app biedt een eenvoudig en snel proces voor het openen van rekeningen, het koppelen van betaalkaarten, en het uitvoeren van betalingen via iDEAL. Met de app kunnen klanten ook investeren in diverse projecten, rekeningen delen, en profiteren van gunstige spaarrentes. Echter, de klantenservice laat soms te wensen over, vooral wat betreft bereikbaarheid.


Een rekening openen bij Bunq kan online al binnen 5 minuten via deze link

Concluderend is Bunq vooral interessant mensen die op zoek zijn naar een moderne, duurzame en innovatieve bankervaring. Met aantrekkelijke rentepercentages en gebruiksvriendelijke functies lijkt Bunq een goede keuze voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Hoewel de kosten hoger zijn dan bij traditionele banken en de klantenservice beter bereikbaar kan zijn, krijg je hier ook veel voor terug. Voor wie duurzaamheid en innovatie belangrijk zijn, is Bunq zeker een bank om te overwegen.


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Copyright © 2023 •

Alle rechten voorbehouden - Amsterdam - 0619930051

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Niets hier mag worden beschouwd als financieel advies.. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page