top of page

Deze bank verhoogt haar koersdoel voor Nvidia vlak voor de kwartaalcijfers

In het kort:

  • Analist William Stein heeft het koersdoel voor Nvidia verhoogd naar $145 per aandeel, wat een verwachte koersstijging van 15% suggereert.

  • Nvidia's omzet in de Data Center-divisie steeg met 427% op jaarbasis, van $4,3 miljard naar $22,6 miljard, gedreven door de sterke vraag naar hun Hopper GPU's.

  • Nvidia beheert 92% van de GPU-markt voor AI-datacenters en blijft de marktleider, hoewel de groei begint te vertragen en de afhankelijkheid van grote klanten zoals Microsoft en Meta een risico vormt.


Nvidia staat vandaag op het punt om haar kwartaalcijfers te publiceren. De verwachtingen hebben we al lang en breed besproken de afgelopen dagen, maar om je een korte conclusie te geven: ze zijn enorm hoog. Toch heeft Truist Securities recent haar price target voor Nvidia verhoogd. Analist William Stein heeft zijn koersdoel voor Nvidiaverhoogd naar $145 per aandeel, wat een verhoging van $5 betekent ten opzichte van zijn eerdere doelstelling. Dit suggereert een verwachte stijging van ongeveer 15%.


Als we kijken naar de vorige resultaten van Nvidia zien een bizarre groei, vooral in de Data Center divisie. In het eerste kwartaal van het (fiscale) jaar 2024 rapporteerde Nvidia een omzet van ongeveer $4,3 miljard, die spectaculair steeg tot $22,6 miljard in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025. Dit vertegenwoordigt een YoY groei van 427% en een kwartaal-op-kwartaal groei van 23%. Deze significante toename wordt voornamelijk gedreven door Nvidia's Hopper GPU, die ingezet wordt voor een breed scala aan AI-toepassingen, waaronder training van vrijwel iedere AI-toepassing.

Ondanks deze sterke prestaties lijken beleggers ook naar enkele uitdagingen van Nvidia te kijken. De groeisnelheid van het bedrijf begint tekenen van vertraging te vertonen, wat vragen oproept over hoe lang deze snelle groei kan worden volgehouden. Met elke positieve kwartaal groeien ook weer de verwachtingen van Wall Street, wat een constante druk legt op Nvidia om steeds beter te presteren. Voor het aankomende kwartaal wordt er een nu een omzet van $28,73 miljard (een groei van 112% YoY) verwacht en een winst van $0,64 per aandeel.

Daarnaast lijkt het erop dat Nvidia nog steeds afhankelijk is van de capital expenditures van grote klanten zoals Microsoft en Meta Platforms. Grote tech-bedrijven zoals Microsoft en Meta Platforms vertrouwen op Nvidia's hardware om hun complexe AI-algoritmen te draaien. Deze bedrijven investeren flink in de technologie van Nvidia, maar als deze bedrijven besluiten dit te verminderen, kan dat op korte termijn negatief uitpakken.


Toch heeft Truist Securities haar price target verhoogt en natuurlijk met redenen. Nvidia heeft een ijzersterke positie in de markt voor kunstmatige intelligentie (AI), vooral als het gaat om grafische verwerkingseenheden (GPU's) die nodig zijn voor het uitvoeren van complexe berekeningen in datacenters. Uit recente gegevens blijkt dat Nvidia maar liefst 92% van de markt voor GPU's in AI-datacenters in handen heeft. Dit betekent dat bijna alle bedrijven die iets met AI willen doen, afhankelijk zijn van de technologie van Nvidia. Het bedrijf heeft zichzelf bewezen als de onbetwiste leider in deze sector.

De reden waarom Nvidia zo dominant is, komt omdat ze al jaren geleden zich hebben gepositioneerd om te profiteren van deze AI-golf. En zelfs als er soms vertragingen zijn, zoals mogelijk met hun nieuwe Blackwell GPU, blijven ze ver voor op de concurrentie. Bedrijven die AI willen toepassen, kunnen simpelweg niet om Nvidia heen. Hun producten zijn essentieel voor het trainen van AI-modellen en voor het draaien van complexe berekeningen die nodig zijn in datacenters en andere AI-toepassingen.


Truist Securities heeft daarom hun verwachtingen voor Nvidia verhoogd omdat ze vertrouwen hebben in Nvidia's vermogen om deze leidende positie te behouden en zelfs uit te breiden. Zelfs in een markt die snel verandert, blijft Nvidia de standaard waar andere bedrijven zich aan moeten meten. Dat is waarom bedrijven zoals Microsoft en Meta Platforms (het moederbedrijf van Facebook) blijven investeren in Nvidia's technologie en ook geen andere keus lijken te hebben.


Terwijl Nvidia zich opmaakt om haar kwartaalcijfers te publiceren, blijven de verwachtingen hooggespannen. Met een indrukwekkende marktdominantie en een sterke afhankelijkheid van grote tech-bedrijven die diep investeren in AI, is Nvidia onmiskenbaar de ruggengraat van de huidige AI-revolutie. Het verhoogde koersdoel van Truist Securities weerspiegelt niet alleen het vertrouwen in Nvidia's huidige prestaties, maar ook in haar toekomstige potentieel om te blijven domineren en innoveren in een snel evoluerende industrie. Terwijl we vooruitkijken naar de resultaten van dit kwartaal, is het volgens de bank duidelijk dat de invloed van Nvidia op de wereld van technologie en AI nog lang niet klaar is.

Comentarios


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page