top of page

Deze aandelen kopen de beste beleggers ter wereld

In het kort:

  • Een groeiend bedrijf in de beauty-industrie toont sterke financiële resultaten en een groeiend klantenbestand, wat het volgens Buffett aantrekkelijk maakt.

  • Een wereldwijd sportmerk wordt gezien als een goede lange termijn investering, ondanks recente uitdagingen, vanwege zijn sterke marktpositie en groeipotentieel.

  • Beleggers zien kansen in de lage waardering van beide bedrijven, met positieve verwachtingen voor hun toekomstige groei en marktaandeel.


Aandeel 1: Ulta Beauty

We beginnen natuurlijk bij de beste belegger ter wereld: Warren Buffett. Buffett heeft via zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway onlangs een belang genomen in Ulta Beauty, een van de grootste spelers in de beauty-industrie. Ulta verkoopt diverse producten, van make-up en huidverzorging tot parfum, en bedient miljoenen klanten via zowel hun winkels als online platform. Ondanks recente uitdagingen blijft Ulta volgens Buffett een sterke speler in een snelgroeiende markt. De verwachting is dat de beauty-industrie de komende jaren nog verder zal groeien, wat Ulta in een goede positie plaatst.


Buffett staat bekend om zijn focus op bedrijven met sterke fundamentals, en Ulta voldoet zeker aan die criteria. Een van de dingen die hem waarschijnlijk aantrekt, is het indrukwekkende rendement op eigen vermogen (ROE) van Ulta. Dit laat zien hoe efficiënt een bedrijf winst maakt ten opzichte van het geïnvesteerde kapitaal, en bij Ulta ligt dat getal op een opvallende 55% voor de afgelopen 12 maanden. Wat dit extra bijzonder maakt, is dat het bedrijf dit bereikt zonder schulden, wat het financiële gezondheid van Ulta nog verder onderstreept.

Daarnaast heeft Ulta Beauty ook een brutowinstmarge van 42,5%, wat aangeeft dat het bedrijf in staat is om een hoog niveau van winstgevendheid te behouden zonder alleen maar te concurreren op prijs. Dit is een belangrijk teken dat Ulta een blijvend concurrentievoordeel heeft in een zeer concurrerende markt. Wat extra mooi is, is dat het bedrijf haar marge bijna ieder jaar weer weet te verhogen.

Een ander groot pluspunt van Ulta is hun sterke klantenbinding. Met een loyaliteitsprogramma van maar liefst 43 miljoen leden weet het bedrijf klanten steeds weer terug te laten komen. Ulta gebruikt deze klantgegevens slim om gerichte aanbiedingen te doen en de winkelervaring verder te personaliseren. Hierdoor blijven klanten langer verbonden aan het merk en geven ze meer uit.

Ulta biedt ook een unieke winkelervaring. Het is niet zomaar een plek waar je schoonheidsproducten koopt; je kunt er ook terecht voor schoonheidsbehandelingen, zoals make-up en haarverzorging, en het personeel is zeer deskundig. Deze combinatie van producten en diensten maakt Ulta een one-stop-shop voor beauty-liefhebbers, wat het bedrijf helpt om zich te onderscheiden van concurrenten.

Buffett’s investering in Ulta Beauty lijkt dus logisch. Het bedrijf heeft sterke financiële fundamenten, een trouwe klantenbasis en een uniek aanbod dat moeilijk te verslaan is. Ondanks enkele recente tegenvallers ziet Buffett duidelijk de lange termijn waarde van het bedrijf. Met de beauty-industrie die naar verwachting verder zal groeien tot $129 miljard tegen 2028, is Ulta goed gepositioneerd om een belangrijke speler in die groei te blijven.


Aandeel 2: Nike

Bill Ackman, oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management, heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Nike door recent een belang te nemen in het bedrijf. Ackman staat bekend om zijn strategie om in te stappen bij bedrijven die tijdelijk in de problemen zitten, maar waarvan hij denkt dat ze op lange termijn succesvol zullen zijn. Nike past volgens hem perfect in dit profiel. Ondanks de huidige uitdagingen blijft Nike een dominant merk met sterke fundamenten. Laten we eens kijken waarom.


Nike heeft een jaaromzet van $51 miljard, waarvan het grootste deel afkomstig is uit Noord-Amerika, goed voor 40% van de totale inkomsten. De regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) draagt 26,5% bij, terwijl opkomende markten zoals China en Latijns-Amerika een groeipotentieel van 28% vertegenwoordigen. Dit wijst erop dat Nike wereldwijd aanwezig is en nog veel ruimte heeft om te groeien, vooral in markten waar de vraag naar sportkleding blijft toenemen.

Een van de meest opvallende aspecten van Nike's bedrijfsmodel is dat schoenen de belangrijkste inkomstenbron zijn, goed voor meer dan 65% van de omzet. Klassieke modellen zoals de Air Max en Air Jordan blijven enorm populair, wat Nike een sterke positie in de wereldwijde schoenenmarkt geeft. Daarnaast is de kostenstructuur van het bedrijf cruciaal voor zijn succes. Door productie uit te besteden aan landen met lage loonkosten, zoals Vietnam en China, kan Nike zijn marges hoog houden en hogere kosten gemakkelijk doorberekenen aan de consument.

Ackman's investering komt op een moment dat het aandeel Nike wordt verhandeld tegen de laagste waardering sinds 2017. Dit betekent dat Ackman een strategische kans ziet om in te stappen voordat Nike zijn volgende groeifase ingaat. De wereldwijde sportkledingmarkt zal naar verwachting groeien tot $293 miljard in 2030, en als marktleider met een groot marketingbudget is Nike goed gepositioneerd om hiervan te profiteren.

Ackman heeft in het verleden bewezen succesvol te zijn in het transformeren van bedrijven die tijdelijk in zwaar weer verkeren. Zijn invloed bij bedrijven zoals Chipotle heeft aangetoond dat hij strategische veranderingen kan doorvoeren om de koers van een bedrijf te herstellen. Hoewel het nog niet duidelijk is of hij actief zal ingrijpen bij Nike, kan zijn betrokkenheid bij het bedrijf een signaal zijn voor toekomstige verbeteringen.


Voor beleggers kan Ackman's belang in Nike een teken zijn dat het nu het juiste moment is om het aandeel te overwegen. Ondanks de huidige dip in de markt ziet Ackman de lange termijn potentie van Nike. Met sterke groeimogelijkheden in opkomende markten, een solide kostenstructuur, en een wereldwijd loyale klantenbasis, blijft Nike een aantrekkelijk merk dat op lange termijn succes zal blijven boeken.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page