top of page

De drijvende kracht achter het nieuwe prijsrecord van Bitcoin

In het kort:

  • Bitcoin's marktkapitalisatie steeg op woensdag boven de $1 biljoen, de eerste keer sinds eind 2021, met een prijsdoorbraak boven de $51.000.

  • De stijging werd deels gedreven door de succesvolle lancering van U.S. spot bitcoin ETF's en een recordinstroom van $613 miljoen op 13 februari, waarvan $493 miljoen naar BlackRock's iShares Bitcoin Trust.

  • Spot bitcoin ETF's kochten de afgelopen periode meer dan tien keer zoveel bitcoins dan dagelijks door miners geproduceerd.


In een spectaculaire financiële wending heeft Bitcoin, de digitale valuta die vaak wordt beschouwd als het digitale goud van de 21e eeuw, opnieuw een marktkapitalisatie van meer dan $1 biljoen bereikt. Dit fenomeen, dat voor het laatst werd waargenomen in de late dagen van 2021, markeert een significant herstel in de waardering van Bitcoin en symboliseert de hernieuwde interesse en het vertrouwen van investeerders in deze cryptomunt.



De koers van Bitcoin het afgelopen jaar:


De Terugkeer van Bitcoin

De prijs van Bitcoin brak afgelopen dagen door de magische grens van $51.000, een niveau dat sinds december 2021 niet meer was bereikt. Deze opmars is onderdeel van een rally die begin vorig jaar zijn oorsprong vond en dit jaar alleen al heeft de prijs van Bitcoin een stijging van meer dan 21% gezien.


De terugkeer boven de $1 biljoen marktkapitalisatie en de prijsdoorbraak zijn grotendeels te danken aan de lancering en het succes van de U.S. spot bitcoin ETF's, die een positieve wending hebben gegeven aan het sentiment van investeerders.


De Invloed van Spot Bitcoin ETF's

De lancering van de eerste Amerikaanse bitcoin spot ETF's in januari heeft een aanzienlijke impact gehad op de markt. BlackRock's iShares Bitcoin Trust, bijvoorbeeld, zag een recordinstroom van $613 miljoen op één dag, waarbij het fonds de grens van 100.000 BTC doorbrak.


Dit duidt op een verpletterende vraag naar bitcoin, met een groei van meer dan 3.700% in minder dan vijf weken sinds de lancering. De snelle accumulatie van bitcoin door deze ETF's heeft geleid tot een situatie waarbij de vraag het nieuw aangeboden aanbod aanzienlijk overtreft, wat de prijsstijgingen verder heeft aangewakkerd.


Een Nieuwe Fase van Bitcoin Dominantie

De recente rally en de daaruit voortvloeiende stijging van de marktkapitalisatie van Bitcoin zijn niet alleen een getuigenis van het groeiende vertrouwen van investeerders maar ook een indicatie van de structurele verschuivingen binnen de financiële markten. \


De spot bitcoin ETF's kopen momenteel gemiddeld meer dan tien keer zoveel bitcoins als er dagelijks door Bitcoin-miners geproduceerd worden. Dit duidt op een significante vermindering van het beschikbare aanbod op de markt, wat de prijsstijgingen verder kan versnellen. Zoals altijd is de prijs van Bitcoin in de basis een simpele vraag en aanbod berekening, met de ETF´s als nieuwe dynamiek hierin.


Vooruitblik: De Bitcoin Halving en Toekomstige Groei

Met de bitcoin halving, een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt en het aanbod van nieuwe bitcoins halveert, in het vooruitzicht, anticiperen analisten op verdere prijsstijgingen. Historisch gezien heeft elke halving geleid tot nieuwe recordhoogtes in de daaropvolgende maanden. Gezien de huidige dynamiek, met een dalend aanbod en een stijgende vraag, lijkt de toekomst van Bitcoin in dat opzicht interessant om te volgen komend jaar.



Conclusie

Bitcoin bewijst opnieuw zijn veerkracht en vooral aantrekkingskracht onder investeerders, ondersteund door innovatieve financiële instrumenten zoals spot bitcoin ETF's. Deze recente prijsstijgingen en marktkapitalisatie mijlpalen benadrukken de groeiende acceptatie van Bitcoin als een speculatieve investering. Terwijl de cryptomarkt blijft evolueren, blijft Bitcoin een centrale pijler van interesse en speculatie.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Комментарии


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page