top of page

De beste studentenrekening van 2024 met gratis hoge spaarrente

In het kort:

  • Bunq biedt sinds kort studenten een gratis pro-rekening met een spaarrente van 3,36% .

  • Je profiteert dus van een zeer hoge spaarrente en een gratis creditcard en debitcard.

  • In de app beheer je eenvoudig je geld en vermijd je onnodige uitgaven.


Bunq heeft deze week een gratis studentenrekening met een hoge spaarrente en bijbehorend Pro account in de Bunq app gelanceerd, speciaal voor studenten. Dit product is ontworpen om studenten te helpen bij het organiseren van hun financiën en om meer controle te krijgen over hun geldstromen.


Het belangrijkste kenmerk van deze rekening is de mogelijkheid om de studiefinanciering en loon direct bij ontvangst te verdelen over meerdere sub-rekeningen en spaarpotjes. Hierdoor kan je als student makkelijk geld reserveren voor vaste lasten, entertainment of lange termijn spaar doelen. Ook ontvang je tijdelijk een enorme rente van wel 3,36% wat vele malen hoger is dan bij traditionele banken.



Een ander groot voordeel van de Bunq studentenrekening is dat deze gratis is zolang de student studiefinanciering ontvangt via DUO. Dit betekent dat studenten de volledige functionaliteit van het Easy Bank Pro-abonnement (normaal €9,99 per maand) zonder kosten kunnen gebruiken. Naast een reguliere bankpas krijgen studenten ook een prepaid creditcard, wat vooral handig kan zijn voor internationale aankopen en reizen.


De functionaliteiten van de rekening zijn breed en gericht op het vereenvoudigen van financiële transacties. Studenten kunnen eenvoudig gezamenlijke rekeningen delen met vrienden of huisgenoten, bijvoorbeeld voor het verdelen van huur of andere vaste kosten. Bovendien biedt de rekening een duidelijk overzicht van alle uitgaven, zowel individueel als gedeeld, wat het makkelijker maakt om budgetten bij te houden en te analyseren.


Naast de gebruiksvriendelijke budgettering opties biedt Bunq dus ook zeer aantrekkelijke spaar mogelijkheden met een rente van 3,36% op euro rekeningen. Een unieke functie is de mogelijkheid om dagelijkse betalingen automatisch naar boven af te ronden, waarbij het verschil direct naar een spaarrekening wordt overgeboekt. Dit kleine maar slimme mechanisme kan studenten helpen om ongemerkt te sparen.


Een recente studie uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Bunq heeft enkele verontrustende inzichten onthuld over de financiële situatie van Nederlandse studenten. Van de 917 ondervraagde studenten gaf 46% aan geen duidelijk beeld te hebben van hun maandelijkse inkomsten en uitgaven. Hierdoor komt een aanzienlijk deel van deze groep regelmatig in financiële problemen. Ongeveer 20% van de studenten moet zelfs regelmatig geld lenen van familie of vrienden om de maand door te komen. Dit is een belangrijke reden geweest voor Bunq om deze rekening gratis te maken voor studenten.


Voor studenten die naar het buitenland gaan, biedt Bunq de mogelijkheid om betalingen te doen in 22 verschillende valuta zonder verrassende wisselkoers kosten. Dit maakt de rekening bijzonder aantrekkelijk voor studenten die stages of uitwisselingsprogramma's in het buitenland doen.


Bovendien draagt Bunq ook bij aan milieu bewustzijn. Voor elke €1.000 die met een Bunq pas wordt uitgegeven, plant de bank een boom.



De Bunq studentenrekening is een waardevolle toevoeging voor Nederlandse studenten die meer grip willen krijgen op hun financiën. De gratis toegang tot geavanceerde budgettering tools en de vele extra's zoals hoge spaarrentes en milieuvriendelijke initiatieven maken het een aantrekkelijke optie. Met deze rekening probeert Bunq niet alleen een oplossing te bieden voor de financiële uitdagingen waar veel studenten mee worstelen, maar ook hun algehele financiële gezondheid en bewustzijn te verbeteren.

Comentários


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page