top of page

De belangrijkste momenten voor beleggers deze beursweek

In het kort:

  • De Amerikaanse economie bevindt zich aan het einde van de "soft-landing" fase met verslechterende arbeidsmarktcondities en afnemende consumptie.

  • Grote centrale banken, zoals de Federal Reserve en de ECB, overwegen renteverlagingen later dit jaar vanwege de zwakkere economische vooruitzichten.

  • Voor aandelen wordt een hoge winstgroei verwacht, met het hoogste groeipercentage sinds Q1 2022.


Volgende week rapporteren meer dan 40 bedrijven uit de S&P 500 hun resultaten voor het tweede kwartaal. Volgens FactSet wordt voor de brede marktindex een jaar-op-jaar winstgroeipercentage van 8,8% verwacht. Dit zou het hoogste groeipercentage sinds Q1 2022 zijn, toen een groei van 9,4% werd gemeten. De volgende bedrijven worden in het bijzonder gevolgd vanwege hun sterke winst-momentum en verwachtingen van de markt:


  • Northern Trust Corporation (NTRS): Het bedrijf heeft 17 opwaartse revisies ontvangen in de afgelopen drie maanden en rapporteert op 17 juli 2024. De huidige kwartaalwinstverwachting is $1,76, een stijging van 6,68% ten opzichte van drie maanden geleden en 15,08% ten opzichte van zes maanden geleden.


  • Fifth Third Bancorp (FITB): Het bedrijf heeft 35 opwaartse revisies ontvangen en rapporteert op 19 juli 2024. De huidige kwartaalwinstverwachting is $0,85, een stijging van 6,10% ten opzichte van drie maanden geleden en 6,25% ten opzichte van zes maanden geleden.


  • Netflix (NFLX): Netflix rapporteert op 18 juli 2024 en heeft een sterke winstmomentum, met een stijging van 4,32% en 11,38% in respectievelijk drie- en zesmaandelijkse winstverwachtingen. De huidige kwartaalwinstverwachting is $4,74.


  • Morgan Stanley (MS): Het bedrijf rapporteert op 16 juli 2024 met een huidige kwartaalwinstverwachting van $1,65, een stijging van 3,68% ten opzichte van drie maanden geleden en 4,02% ten opzichte van zes maanden geleden.


  • United Airlines Holdings (UAL): Het bedrijf rapporteert op 17 juli 2024 met een huidige kwartaalwinstverwachting van $3,98, een stijging van 3,56% ten opzichte van drie maanden geleden en 3,35% ten opzichte van zes maanden geleden.


  • Regions Financial Corporation (RF): Het bedrijf rapporteert op 19 juli 2024 met een huidige kwartaalwinstverwachting van $0,49, een stijging van 2,93% ten opzichte van drie maanden geleden en 2,28% ten opzichte van zes maanden geleden.


De Amerikaanse economie nadert het einde van de "soft-landing" fase, gekenmerkt door de zwakste groei in de private sectorbanen sinds 2021. De consumptie vertraagt, wat naar verwachting duidelijk zal worden in het retail-verkopenrapport van juni. De auto-industrie ondervindt eveneens tegenslagen met een daling van de verkopen tot 15,3 miljoen voertuigen (op jaarbasis).



De Federal Reserve zal naar verwachting geen renteverlaging aankondigen tijdens de vergadering eind juli, maar voorzitter Powell zal waarschijnlijk de weg banen voor een renteverlaging in september. De markt heeft al een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd. De economische omstandigheden verslechteren met een stijgende werkloosheid en zwakker dan verwachte CPI-cijfers, wat de renteverwachtingen voor het einde van het jaar beïnvloedt.


De rentestand in Amerika de afgelopen 10 jaar:

BRON: Trading Economics


De eurozone kampt met zwakke maar positieve groei en dalende inflatie, wat de ECB waarschijnlijk zal aanzetten tot verdere renteverlagingen in september en december. De marktreacties op recente zwakke Duitse industriële data waren beperkt, wat aangeeft dat de markt de zwakke economische vooruitzichten al had ingecalculeerd.


China rapporteert binnenkort Q2-BBP, maar marktvertrouwen in de nauwkeurigheid van deze gegevens is beperkt. De verwachtingen waren hooggespannen voor nieuwe stimuleringsmaatregelen, vooral na teleurstellende economische prestaties post-Covid en vertraging van de plenaire zitting. Echter, ingrijpende veranderingen in de huidige strategie van president Xi lijken onwaarschijnlijk.


De yuan kreeg een boost door de zwakkere Amerikaanse CPI en de daling van de Amerikaanse staatsobligatierendementen. Hierdoor boekte de yuan zijn grootste wekelijkse stijging in zes maanden ten opzichte van de dollar.


De Bank of Japan blijft vasthouden aan normalisatie, ondanks zwakke huishoudelijke bestedingen en dalende reële lonen. Speculaties over interventies om de yen te ondersteunen waren groot, vooral na de scherpe daling van de Amerikaanse CPI.


Het VK meldde een groei van 0,4% in mei, maar de economische signalen blijven gemengd. De inflatie zou licht kunnen stijgen, terwijl de arbeidsmarkt verzwakt en de werkloosheid toeneemt. De Bank of England overweegt een renteverlaging tijdens de vergadering op 1 augustus, afhankelijk van aankomende data.


Sterling bereikte het hoogste niveau van het jaar, mede dankzij de sterkere dan verwachte economische data van mei en de zwakkere Amerikaanse CPI.


De Bank of Canada zal naar verwachting geen verdere renteverlaging aankondigen na de hogere dan verwachte CPI in juni. De teleurstellende arbeidsmarktcijfers zorgden echter voor hernieuwde speculaties over een renteverlaging. De aankomende CPI-gegevens zullen cruciaal zijn voor de beslissingen van de centrale bank.



De komende week zal cruciaal zijn met belangrijke kwartaalcijfers en economische rapporten uit de VS, VK, en China die de marktsentimenten kunnen beïnvloeden. Centrale banken blijven in de schijnwerpers staan terwijl zij balanceren tussen inflatiebeheersing en economische stimulering, terwijl bedrijven verwacht worden zeer sterke cijfers te rapporteren. Tegenvallende winstcijfers kunnen de markt snel gaan keren, uiteraard houden we je op de hoogte van de uitkomst van deze kwartaalcijfers volgende week.

Коментарі


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page