top of page

Cryptomunt Ripple gaat de beurs op

In het kort:

  • Valour lanceert XRP Exchange-Traded Product (ETP) in Europa: De dochteronderneming van DeFi Technologies brengt met succes verschillende crypto beleggingsproducten uit en plant de introductie van een XRP-ETP volgende maand op een Europese beurs.

  • Toenemende vraag naar Europese XRP-beleggingsproducten: Valour reageert op de groeiende vraag naar XRP-beleggingsproducten in Europa, waardoor Europese investeerders toegang krijgen tot toonaangevende crypto's.

  • Ripple's standpunt en bankeninteresse: Ondanks een juridisch geschil met de SEC blijft Ripple zich richten op RippleNet. Rapporten tonen groeiende interesse van wereldwijde banken in XRP, met een investering van €188 miljoen, waardoor het de derde meest gekozen crypto is onder deze banken.


Valour, een dochteronderneming van DeFi Technologies, brengt binnenkort een Exchange-Traded Product (ETP) voor Ripple (XRP) op de markt in Europa. Het Canadese bedrijf heeft al met succes verschillende beursgenoteerde crypto beleggingsproducten gelanceerd en is van plan de XRP-ETP volgende maand te introduceren op een Europese beurs.


Groeiende vraag naar Europese XRP beleggingsproducten

De crypto markt houdt momenteel zijn adem in voor de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten. Echter, een ETF en een ETP zijn niet exact hetzelfde. Een ETF is een beursgenoteerd indexfonds, terwijl een ETP een overkoepelende term is voor meer beursgenoteerde producten, zoals Exchange-Traded Notes (ETN's) en Exchange-Traded Commodities (ETC's).


Desondanks kan een dergelijk product kapitaal aantrekken van institutionele beleggers en investeerders die wellicht niet direct in XRP willen investeren, wat de prijs ten goede kan komen.


Valour's antwoord op de groeiende vraag

Valour speelt in op de groeiende vraag naar XRP-beleggingsproducten in Europa. Marco Infuso, directeur van de verkoopafdeling bij Valour, benadrukt het belang van het toevoegen van XRP aan hun productsuite. "Door XRP toe te voegen aan onze productsuite komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar diverse beleggingen in digitale activa op de Europese markten.


´´Deze ETP’s bieden Europese beleggers toegang tot toonaangevende crypto-currencies en sluiten aan bij ons streven om de markt voor digitale activa te democratiseren en te pionieren voor traditionele beleggers.´´


Ripple's huidige standpunt

Ripple, momenteel in een juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft zich richten op zijn betalingsnetwerk 'RippleNet', dat draait op de XRP cryptocurrency. Ondanks zorgen binnen de crypto-gemeenschap over de opkomst van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), blijft Ripple's CEO, Brad Garlinghouse, optimistisch over een toekomst van een ´multichain-wereld´.


Met een marktkapitalisatie van $33,4 miljard is XRP momenteel de vijfde grootste munt op de crypto-markt, met een prijs van $0,62 op het moment van schrijven.


Belangstelling van banken en BCBS-rapport

Recente rapporten van het Basel Committee on Bank Supervision (BCBS) laten zien dat wereldwijde banken toenemende interesse tonen in de cryptovaluta XRP. Van de 182 deelnemende banken investeerden de meeste in BTC, Ethereum (ETH), en XRP. De investering in XRP bedroeg €188 miljoen, waardoor het de derde meest gekozen crypto is onder deze banken.


DeFi Technologies Inc. kondigt de lancering aan van het XRP-ETP via Valour Inc. voor begin december 2023. Het bedrijf plant verdere innovaties in de digitale activa-ruimte. Het XRP-ETP sluit aan bij hun bredere strategie om investeerders toegang te bieden tot diverse digitale activa in een gereguleerd formaat.


Conclusie

Met de lancering van het XRP-ETP kijken investeerders nauwlettend naar DeFi Technologies Inc. Het bedrijf staat sterk in de tech- en digitale activa-industrie. Investeerders zijn optimistisch, getuige de P/E-ratio van 73,28. De aankomende kwartaalcijfers op 1 februari 2024 zullen waarschijnlijk meer inzicht geven in de financiële koers van het bedrijf en de potentiële impact van het nieuwe XRP-ETP op hun portfolio.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Σχόλια


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page