top of page

Corum Investments review 2024

In het kort:

  • Corum Asset Management biedt gediversifieerde vastgoedfondsen aan die beleggen in commercieel vastgoed in 17 landen en 6 sectoren.

  • Corum Origin en Corum XL bieden beleggers stabiele rendementen met respectievelijk een doelstelling van 6% en 5% dividendrendement.

  • Dit artikel gaat in op de twee verschillende fondsen van Corum Investments, en alle belangrijke details over dit vastgoedfonds.


Corum Asset Management, opgericht in 2011 in Parijs, biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in een breed gespreide vastgoedportefeuille zonder grote bedragen te hoeven inleggen. Corum heeft vestigingen in onder andere Amsterdam, Wenen en Singapore, en beheert een vermogen van meer dan 6 miljard euro. Het bedrijf richt zich op het beheer van zowel rentedragende obligaties als vastgoedinvesteringen.


Beleggen via Corum is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Beleggers kunnen periodieke investeringsplannen instellen met maandelijkse investeringen vanaf 50 euro. Het dividend wordt maandelijks uitgekeerd en kan eenvoudig herbelegd worden via een online account. Corum biedt twee vastgoedfondsen aan: Corum Origin en Corum XL.


Corum Origin investeert in vastgoed binnen de eurozone en heeft een doelstelling van 6% dividendrendement, wat sinds 2012 jaarlijks is overschreden. Het fonds richt zich op kantoren, winkels, industrie, hotels, logistiek en gezondheidszorg. Beleggen in Corum Origin kan vanaf 1.135 euro.


Met een gediversifieerde portefeuille en een focus op langlopende huurcontracten biedt CORUM Origin beleggers een betrouwbare manier om te profiteren van de Europese vastgoedmarkt. Diversificatie speelt een cruciale rol in de strategie van CORUM Origin. Dit fonds was het eerste dat een volledig Europese strategie ontwikkelde, en bezit nu vastgoed in 13 verschillende landen binnen de eurozone. Deze brede spreiding over meerdere landen en sectoren, zoals industrie, winkels en dienstverlening, helpt risico's te beheersen en zorgt voor meer stabiliteit in de inkomsten. Met 153 gebouwen en langlopende huurcontracten biedt CORUM Origin een solide basis voor stabiele rendementen.



Een belangrijk kenmerk van CORUM Origin is de focus op langlopende huurcontracten, die zorgen voor voorspelbare en stabiele huurinkomsten. Sinds 2012 zijn de gebouwen van CORUM Origin voor meer dan 97% bezet, verhuurd aan meer dan 351 solide bedrijven. De gemiddelde vaste periode van de huurverplichtingen is 5,53 jaar. Deze lange termijncontracten geven beleggers zekerheid over de toekomstige huurinkomsten en dragen bij aan de stabiliteit van het fonds.


CORUM Origin heeft sinds de oprichting in 2012 indrukwekkende prestaties geleverd. Het fonds heeft een rendementsdoelstelling van 6%, die sinds de oprichting altijd is bereikt of overtroffen. In 2023 bedroeg het bruto dividendrendement 6,06%, terwijl het effectief rendement over de afgelopen tien jaar 6,84% was. De aandeelprijs van CORUM Origin is gestegen van €1.000 in 2012 naar €1.135 in 2023, inclusief kosten en inschrijvingscommissie.


Zoals bij elke vastgoedbelegging brengt ook investeren in CORUM Origin bepaalde risico's met zich mee. Het belangrijkste risico is kapitaalverlies, aangezien de waarde van de aandelen kan fluctueren afhankelijk van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt. Daarnaast zijn de inkomsten niet gegarandeerd en kunnen ze variëren afhankelijk van de huurinkomsten en de kosten met betrekking tot de gebouwen. Ook is er een liquiditeitsrisico, aangezien vastgoedbeleggingen beperkt liquide zijn en de verkoop van aandelen sneller of langzamer kan verlopen, afhankelijk van de marktontwikkeling.


Rendement Corum Origin 2012-2023:

BRON: Corum Investments


Corum XL investeert wereldwijd in vastgoed en was het eerste fonds dat zowel binnen als buiten de eurozone investeert. Het fonds heeft een rendementsdoelstelling van 5% en investeert in vastgoed in negen landen en vier sectoren. Beleggen in Corum XL kan vanaf 195 euro.


CORUM XL biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van een gediversifieerde vastgoedportefeuille met een sterke focus op langetermijnrendementen. Dit fonds, opgericht in 2017, is ontworpen om beleggers een solide, stabiel en divers beleggingsinstrument te bieden dat over de hele wereld investeert in vastgoed.


Een van de grootste voordelen van CORUM XL is de diversificatie van de portefeuille. Diversificatie is essentieel voor een effectieve risicobeheersing en helpt vastgoedbeleggers om schommelingen in specifieke markten op te vangen.


CORUM XL was het eerste gediversifieerde vastgoedfonds dat een globale strategie ontwikkelde en bezit nu vastgoed in elf landen binnen de Eurozone en diverse landen daarbuiten, zoals het Verenigd Koninkrijk, Polen, Noorwegen en Canada. Dit zorgt voor een sterke spreiding over verschillende valuta's, waaronder de euro, het Britse pond, de Poolse zloty, de Noorse kroon en de Canadese dollar. Deze internationale diversificatie vermindert de risico's die gepaard gaan met lokale economische schommelingen en biedt beleggers meer stabiliteit.



Een ander belangrijk kenmerk van CORUM XL is de focus op langlopende huurcontracten. Deze contracten zorgen voor meer voorspelbare en stabiele huurinkomsten, wat essentieel is voor het waarborgen van consistente rendementen voor beleggers. Sinds 2017 zijn de gebouwen van CORUM XL voor meer dan 98% bezet, verhuurd aan meer dan 183 solide bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren zoals industrie, winkels en dienstverlening. De gemiddelde vaste periode van de huurverplichtingen is 7,07 jaar, wat beleggers zekerheid biedt over de toekomstige huurinkomsten.


Rendement Corum XL 2017-2023:

BRON: Corum Investments


De aanbevolen beleggingshorizon voor CORUM XL is tien jaar, wat beleggers de tijd geeft om optimaal te profiteren van de waardecreatie in het vastgoedportfolio.


De huidige beleggers in dit fonds hebben gezamenlijk meer dan 1,9 miljard euro geïnvesteerd in het vastgoedfonds. De solide prestaties en het kwalitatieve beheer van CORUM XL hebben geleid tot de ontvangst van 13 onderscheidingen van de vakpers sinds 2018. Deze awards getuigen van de toewijding van CORUM XL om hoogwaardige beleggingsoplossingen te bieden en constant te streven naar uitmuntendheid in vastgoedbeheer.


Hieronder een video met uitleg over het investeringsmodel van Corum Investments:

BRON: Youtube/Corum Investments



Kosten en risico's

De kosten van beleggen in Corum-fondsen omvatten een instapcommissie van ongeveer 12%. Het rendement is afhankelijk van de prestaties van het vastgoed en is niet gegarandeerd. Het is belangrijk te begrijpen dat je als vastgoed belegger altijd risico’s loopt zoals kapitaalverlies en liquiditeitsrisico. Het is daarom belangrijk om een lange termijn beleggingshorizon te hebben, bij voorkeur minimaal 10 jaar als het gaat om vastgoed.


Op Google reviews scoort Corum een 4,5 uit 5 , dankzij de diversificatie, stabiele prestaties en transparantie. Investeerders waarderen vooral de maandelijkse dividenduitkering en de relatief lage risico’s. Een nadeel is echter dat de fondsen van Corum niet erg liquide zijn en uitstapkosten rekenen.

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Copyright © 2023 •

Alle rechten voorbehouden - Amsterdam - 0619930051

Disclaimer
Let op: Beleggen brengt risico's met zich mee. Je kan (een deel van) je inleg verliezen. Niets hier mag worden beschouwd als financieel advies.. Voor advies over je persoonlijke situatie kun je het beste een adviseur inschakelen.

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page