top of page

Coinbase doet goede zaken en mag omhoog

In het kort:

  • Coinbase's aandelen zagen een sterke stijging in de premarket handel, met een piek van ruim 14%.

  • Coinbase rapporteerde een nettowinst van $273 miljoen in het vierde kwartaal, de eerste keer in twee jaar, gedreven door een stijging van de netto-inkomsten naar $905 miljoen.

  • De goedkeuring van de eerste bitcoin spot ETFs en de verwachting van verbeterende macro-economische omstandigheden in 2024 leidden tot verhoogde volatiliteit en interesse in cryptocurrencies, wat de inkomsten uit transacties aanzienlijk deed stijgen.


Het lijkt erop dat Coinbase, het grootste Amerikaanse platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, eindelijk weer toekomst ziet na twee lange jaren van financiële droogte. Met een nettowinst van $273 miljoen in het vierde kwartaal lijkt de crypto winter voor het bedrijf plaats te maken voor een financiële lente.


Maar wat heeft deze ommekeer teweeggebracht? Laten we eens duiken in de cijfers, de verwachtingen en de nieuwste marktontwikkelingen die Coinbase weer op de kaart hebben gezet.


De aandelenkoers van Coinbase aandelen sinds de beursgang:


De Cijfers: Een Indrukwekkende Comeback

In het vierde kwartaal schoot de netto-inkomsten van Coinbase omhoog naar $905 miljoen, een sprong van bijna 50% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging is deels te danken aan de goedkeuring van de eerste bitcoin spot exchange-traded funds (ETFs) in de VS, een beweging die niet alleen de interesse in cryptocurrencies heeft aangewakkerd maar ook de handelsvolumes op platforms zoals Coinbase heeft doen toenemen.


De introductie van deze ETFs maakt het voor de gemiddelde belegger makkelijker om in bitcoin te investeren, zonder direct blootgesteld te zijn aan de onderliggende asset.


De Drijvende Krachten

Naast de spot ETFs, wordt de hernieuwde volatiliteit in crypto prijzen gezien als een belangrijke drijfveer achter de verhoogde handelsactiviteit. Coinbase meldde een consumentenhandelsomzet van $493 miljoen voor het kwartaal, een stijging van 79% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit geeft aan dat, ondanks de schommelingen, er een aanzienlijke belangstelling bestaat voor het handelen in cryptocurrencies.



Marktreactie

De marktreactie op deze cijfers was onmiskenbaar positief, met een aanzienlijke stijging van 14% in de aftermarket handel direct na de bekendmaking. Deze beweging werd verder ondersteund door een upgrade van JP Morgan van het aandeel naar 'Neutraal', met een koersdoel van $80,00. Dit signaal van vertrouwen van een van de grootste financiële dienstverleners ter wereld markeert een keerpunt in de perceptie van Coinbase als een solide investering in de crypto-ruimte.


Vooruitkijken

Met de nieuwe boekhoudkundige behandeling van crypto assets, die vanaf Q1 worden gemeten tegen de reële waarde, positioneert Coinbase zich strategisch om beter om te gaan met de volatiliteit en de belastingeffecten die kenmerkend zijn voor de cryptomarkt. Dit zou het bedrijf niet alleen kunnen helpen om meer transparantie te bieden aan investeerders, maar ook om een stabieler financieel beeld te schetsen in toekomstige rapportages.



Conclusie

De weg naar herstel voor Coinbase lijkt geplaveid met zowel uitdagingen als kansen. Terwijl de markt voor cryptocurrencies blijft evolueren, met zijn inherente volatiliteit en onzekerheid, biedt de recente prestatie van Coinbase een blik op het potentieel van het bedrijf om zich aan te passen en te profiteren van de veranderende dynamiek. Met een sterker financieel fundament en een duidelijke visie voor de toekomst, lijkt Coinbase klaar om zijn plaats in de digitale economie te heroveren.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page