top of page

Cirrus Logic: Een interessante chip-fabrikant

In het kort:

  • Cirrus Logic, gespecialiseerd in het ontwerpen van audio- en spraakverwerkende chips, speelt een cruciale rol in consumentenelektronica en is een kernleverancier voor Apple.

  • De aandelen van Cirrus Logic hebben dit jaar een opmerkelijke stijging van bijna 70% meegemaakt, mede dankzij de positieve analistenrapporten.

  • De markt voor Cirrus Logic's producten wordt verwacht te groeien van $4,0 miljard in 2023 naar $9,0 miljard in 2028.


Cirrus Logic komt de laatste tijd veel voorbij in de beleggings-community, maar het kan zijn dat je nog nooit van het bedrijf hebt gehoord. Cirrus Logic is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van chips, die voornamelijk gebruikt worden in de audio- en spraaksector. Hun producten worden ingezet in allerlei consumentenelektronica, zoals smartphones, tablets, digitale headsets en andere audioapparatuur. Cirrus Logic ontwikkelt chips die helpen bij het verbeteren van de geluidskwaliteit en het efficiënt verwerken van audio- en spraaksignalen, waardoor apparaten zoals je telefoon helderder en rijker geluid kunnen produceren en beter stemcommando's kunnen herkennen.


Sinds het begin van dit jaar heeft Cirrus Logic een enorm stijging meegemaakt op de beurs. De aandelen van Cirrus Logic zijn met bijna 70% gestegen in enkele maanden. Deze stijging is grotendeels te danken aan het groeiende vertrouwen van beleggers en ook steeds meer positieve signalen van analisten over de toekomst voor Cirrus Logic. Als een kernleverancier van Apple, die maar liefst 87% van de omzet van Cirrus Logic uitmaakt, speelt het bedrijf een cruciale rol in de productie en innovatie van smartphones.


Als een kernleverancier voor Apple, is Cirrus Logic namelijk verantwoordelijk voor het leveren van audio codecs die essentieel zijn voor de audiokwaliteit van de apparaten. Deze chips zijn geïntegreerd in Apple's smartphones en andere apparaten en zorgen voor de optimalisatie van zowel geluidsopname als -weergave, wat resulteert in een heldere geluidskwaliteit voor telefoongesprekken, muziek en multimedia applicaties.


Naast audio codecs levert Cirrus Logic ook camera controllers die helpen bij de werking van Apple’s camera's. Deze controllers beheren verschillende instellingen en verwerkingstaken die essentieel zijn voor het vastleggen van hoogwaardige foto's en video's. Ook levert het bedrijf snellaadchips die het mogelijk maken dat Apple's apparaten snel opladen, een essentiële functie gezien de intensieve applicatiegebruik die de batterij snel kan uitputten.


Een ander belangrijk aspect van Cirrus Logic's technologische vooruitgang is hun betrokkenheid bij High-Performance Mixed-Signal (HPMS) producten. Deze technologieën combineren analoge en digitale functies op een enkele chip, wat resulteert in hogere prestaties en efficiëntie, vooral in complexe toepassingen zoals die gevonden in moderne elektronica.

Bovendien is Cirrus Logic verantwoordelijk voor de ontwikkeling van haptische technologieën die gebruikt worden in Apple-apparaten, biedend een fysieke feedback door middel van trillingen of bewegingen. Deze technologie is belangrijk voor interactieve functies zoals 3D Touch, waardoor gebruikers een meer meeslepende ervaring hebben. De diepgaande samenwerking tussen Cirrus Logic en Apple benadrukt de afhankelijkheid van Apple op hun geavanceerde oplossingen, waardoor Cirrus Logic een onmisbare rol speelt in de toeleveringsketen van Apple's innovatieve producten.


De resultaten & verwachtingen van Cirrus Logic:

Voor het meest recente (vierde) kwartaal van 2024 rapporteerde Cirrus Logic een omzet van $372 miljoen, wat de schattingen van Wall Street-analisten overtrof. De non-GAAP winst per aandeel steeg met 35% ten opzichte van het voorgaande jaar naar $1,24, bijna het dubbele van de verwachte consensus. Ondanks een omzetdaling van bijna 6% in fiscaal 2024 vergeleken met het voorgaande jaar, blijven analisten positief over de toekomst van het bedrijf, vooral met de verwachte groei in de AI-smartphonemarkt en een voorspelde toename van 10% in iPhone-verkopen tot 244 miljoen eenheden in 2025.


In het bijzonder verwacht het bedrijf een omzet tussen $290 miljoen en $350 miljoen voor juni, maar de bijgestelde schattingen suggereren zelfs meer dan $360 miljoen (een stijging van 13,6% YoY). Deze opwaartse bijstelling is deels te danken aan de sterke verkoop van Apple-producten in China, waar een aanzienlijke groei is waargenomen. Apple, de grootste klant van Cirrus Logic, heeft door kortingen een toename in de verkoop van iPhones in China gerealiseerd.


Verder richt Cirrus Logic zich ook op de uitbreiding binnen de AI-smartphonemarkt, wat potentieel een grote bron van groei kan zijn. De verwachting is dat de uitbreiding van deze markt Cirrus Logic aanzienlijk zal profiteren. Analisten, zoals die van JPMorgan, zijn optimistisch en voorspellen een toename van 10% in iPhone-verkopen tot 244 miljoen eenheden in fiscaal 2025, met een verdere toename verwacht in 2026. Ondanks een daling van bijna 6% in de omzet in fiscaal 2024 in vergelijking met het voorgaande jaar, verwachten analisten een opleving en een bescheiden verbetering in de huidige fiscale periode.


Als we kijken naar de afbeelding hieronder, zien we de groei van de Serviceable Available Market (SAM) voor Cirrus Logic in hun markt. Tussen 2023 en 2028 wordt een significante toename verwacht van $4,0 miljard naar $9,0 miljard. Dit duidt op een ambitieuze uitbreiding van het marktpotentieel, waarbij de sector voor audio van $2,6 miljard groeit naar $3,3 miljard en de sector voor high-performance mixed-signal stijgt van $1,4 miljard naar $5,7 miljard. Deze voorspelde groei onderstreept de expansieve mogelijkheden voor Cirrus Logic, waarmee ze kunnen profiteren van zowel bestaande als nieuwe markten.

Onlangs heeft Keybanc-analist John Vinh daarnaast zijn price target voor Cirrus Logic verhoogd van $120 naar $155, na positieve bevindingen uit zijn marktanalyses die wijzen op verbeterde verwachtingen voor de iPhone 16. Deze optimistische visie volgt op de introductie van 'Apple Intelligence' vorige maand, die veelbelovend lijkt voor de toekomstige vraag naar de iPhone.



Cirrus Logic speelt een cruciale rol in de vervaardiging van audiochips voor de iPhone en, volgens de laatste inzichten van Vinh, zal dit ook zo blijven voor de iPhone 16. Bovendien is er een nieuwe mogelijkheid aan de horizon met de introductie van een nieuwe cameraknop op de iPhone 16, waarvoor mogelijk Cirrus' haptics drivers gebruikt zullen worden. Deze ontwikkelingen onderstrepen niet alleen de voortdurende samenwerking tussen Cirrus Logic en Apple maar benadrukken ook de strategische positie van Cirrus binnen de Apple supply chain, waarbij innovaties en upgrades in nieuwe iPhone-modellen nieuwe kansen voor groei en uitbreiding voor het bedrijf bieden. Daarom is dit een bedrijf dat we met een schuin oog in de gaten houden.


コメント


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page