top of page

Cathie Wood heeft zojuist twee aandelen gekocht en breidt grootste positie uit

In het kort:

  • Cathie Wood’s ARK Invest heeft posities uitgebreid in Reddit en Shopify, met aankopen ter waarde van respectievelijk $8,23 miljoen en $11,39 miljoen.

  • Tegelijkertijd verkocht ARK aandelen van Roku en Roblox, goed voor $14,19 miljoen en $4,43 miljoen, om winsten te verzilveren.

  • Wood blijft inzetten op disruptieve technologieën, waarbij Reddit en Shopify worden gezien als belangrijke groeikansen op de lange termijn.


Cathie Wood, de hedgefondsbeheerder van ARK Invest, heeft op maandag 16 september 2024 belangrijke wijzigingen aangebracht in haar ETF-portefeuilles. Terwijl ARK haar belang in Reddit en Shopify aanzienlijk uitbreidde, werd er tegelijkertijd afscheid genomen van aandelen in Roku en Roblox. Wood staat bekend om haar focus op nieuwe en disruptieve technologie en heeft haar visie opnieuw laten zien met deze gedurfde herpositionering in de snel veranderende marktomgeving.


Reddit is een nieuwe focus voor ARK Invest. Cathie Wood's ARKW Next Generation Internet ETF kocht 139.209 aandelen van Reddit, ter waarde van $8,23 miljoen, waarmee Reddit nu 0,99% van het ARKW-portfolio vertegenwoordigt. Ondanks een uitdagende macro-economische omgeving, waarin de advertentie-uitgaven onder druk staan, ziet ARK kansen in de samenwerkingen van Reddit met grote sportorganisaties zoals de NFL, NBA en MLB, wat de advertentie-inkomsten op het platform verder zou kunnen stimuleren.


Ook Shopify, de grootste positie binnen ARK's ETF´s, zag een uitbreiding van Wood's positie. ARK kocht 157.282 aandelen Shopify, ter waarde van $11,39 miljoen, waarmee Shopify nu 3,74% van de ARKK-portfolio uitmaakt. Hoewel Shopify te maken heeft met een vertraging in de bestedingen van consumenten, blijven de inkomsten uit Merchant Solutions een belangrijk groeisegment. ARK's grote vertrouwen in Shopify wordt bevestigd door de voortdurende uitbreidingen van haar positie in het aandeel.


De top 10 posities van ARKK op dit moment:

Bron: Cathie´s Ark

Volgens Redburn-Atlantic speelt Shopify's veelzijdige ecosysteem een cruciale rol in zijn groei. Het bedrijf biedt een zeer goede integratie met sociale media en andere platforms, waardoor handelaren eenvoudig meerdere verkoopkanalen kunnen beheren.


Een van de meest onderscheidende kenmerken van Shopify is Shop Pay, een populaire betalingsoplossing die een snelle en veilige checkout-ervaring biedt. Dit heeft niet alleen de klantenervaring verbeterd, maar ook geleid tot hogere conversies en meer vertrouwen bij consumenten. Deze strategische zet maakt Shopify steeds meer de voorkeursoplossing voor e-commerce, wat naar verwachting verder zal bijdragen aan het verwerven van grotere klanten, vooral in 2025.


Shopify's financiële prestaties blijven indrukwekkend, met een 29% samengestelde jaarlijkse omzetgroei (CAGR) die wordt verwacht tussen 2023 en 2026, volgens Redburn-Atlantic. In Q2 2024 behaalde Shopify een sterke 25% omzetgroei op jaarbasis, gecombineerd met een forse stijging in de brutowinst. Dit is een bevestiging dat het bedrijf, ondanks macro-economische tegenwind en dalende consumentenuitgaven, blijft floreren.


De omzet van Shopify op kwartaalbasis sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends

De EBIT-marge (winst voor rente en belastingen) wordt tegen 2026 geschat op 40%, wat aanzienlijk hoger ligt dan de consensusverwachtingen voor dezelfde periode. Deze sterke winstvooruitzichten worden gedreven door Shopify's vermogen om kosten effectief te beheren terwijl het zijn diensten blijft uitbreiden en innoveren.


Redburn-Atlantic benadrukt Shopify's sterke concurrentiepositie, die wordt ondersteund door een robuuste drieledige netwerkstructuur: de samenwerking tussen handelaren, consumenten, en ontwikkelaars. Dit netwerk creëert schaalvoordelen en maakt het moeilijk voor klanten om van platform te veranderen, wat resulteert in hoge switching costs. Deze “moat”, of concurrentievoordeel, biedt Shopify een solide basis om zijn marktaandeel verder uit te breiden.


Daarnaast positioneert Shopify zich als een kostenefficiënte oplossing voor ondernemingen door geavanceerde tools en diensten aan te bieden, waaronder betalingsoplossingen, logistiek en marketingintegraties. Hierdoor kunnen bedrijven hun activiteiten optimaliseren zonder grote investeringen te hoeven doen in eigen infrastructuur.


Hoewel Redburn-Atlantic Shopify op Kopen heeft gezet met een koersdoel van $99, blijven andere analisten gematigd in hun verwachtingen. Cantor Fitzgerald gaf een neutrale rating met een koersdoel van $70, waarbij zij Shopify’s potentieel voor margeverbetering en groei van het bruto handelsvolume (GMV) benadrukten. Roth/MKM daarentegen bleef positief met een Koop-aanbeveling, gericht op Shopify’s schaalbaarheid. Na deze upgrade van Redburn-Atlantic steeg de aandelenkoers 3% in de voorbeurs vandaag:


De aandelenkoers van Shopify sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends

De schattingen van analisten variëren echter, met Citi die het koersdoel kortgeleden juist verlaagde naar $90, ondanks een aanhoudend koopadvies. Morgan Stanley verhoogde zijn koersdoel naar $85 en benadrukte vertrouwen in Shopify's toekomstige financiële prestaties. Deze gemengde beoordelingen wijzen erop dat hoewel Shopify een duidelijke leider is in de e-commerce sector, de huidige marktomstandigheden uitdagingen blijven vormen.


Ondanks de solide financiële positie blijft de waardering een punt van discussie. Shopify's koers-winstverhouding (P/E) is momenteel 74,17, wat duidt op een relatief hoge waardering. Dit kan een zorg zijn voor beleggers die zich richten op waarde-aandelen, maar voor groeigerichte beleggers kan de hoge P/E ratio gerechtvaardigd zijn gezien de toekomstige winstverwachtingen en groei van het bedrijf.


De P/E ontwikkeling van Shopify sinds de beursgang:

Bron: Macrotrends

Cathie Wood besloot ook om aanzienlijke hoeveelheden aandelen van Roku te verkopen. In totaal verkocht ARK 189.990 Roku-aandelen, ter waarde van $14,19 miljoen, vanuit zowel de ARKK- als de ARKW-fondsen. Roku’s sterke prestaties, waaronder een stijging van 37,8% in de afgelopen drie maanden, hebben mogelijk geleid tot het verzilveren van winsten. Naar mijn mening is het echter nog steeds een interessant aandeel om te blijven volgen.



Net als bij Roku, verminderde ARK ook haar belang in Roblox, met de verkoop van 96.523 aandelen, goed voor $4,43 miljoen. Roblox bereikte onlangs een nieuw jaarlijks hoogtepunt, dankzij een rally in de technologiesector en sterke gebruikersgroei. Roblox blijft zich onderscheiden als een dominante speler in de gaming markt, waarbij het zijn gebruikerservaring continu verbetert om crashes en laadtijden te minimaliseren.


De keuze om Reddit en Shopify verder uit te bouwen, is logisch gezien hun positie als innovatieve marktleiders. Reddit, hoewel sterk afhankelijk van advertentie-inkomsten, breidt zijn platform verder uit door samenwerkingen met grote sportorganisaties en de ontwikkeling van nieuwe platformfunctionaliteiten, wat de betrokkenheid en dagelijkse actieve gebruikers (DAUs) zou moeten verhogen. Analisten zijn positief over Reddit, met een gemiddeld koersdoel van $69,80, wat een opwaarts potentieel van 18% impliceert.


Shopify blijft ondanks macro-economische tegenwind op dit moment een aantrekkelijk aandeel als de economie weer opleeft. Het e-commerce platform wordt geprezen om zijn gebruiksvriendelijke interface, naadloze integraties met sociale media, en de populaire Shop Pay-functie. Analisten verwachten een lichte stijging van Shopify’s aandelenkoers, met een gemiddeld koersdoel van $78,33, wat een opwaarts potentieel van 6,5% biedt.


Cathie Wood's ARK Invest blijft trouw aan haar strategie om in te zetten op disruptieve technologieën. De verkopen van Roku en Roblox lijken gericht op het veiligstellen van winsten na sterke koersstijgingen, terwijl de aankopen van Reddit en Shopify aangeven dat Wood vertrouwen heeft in hun langetermijnpotentieel. Voor beleggers die ARK volgen, is het duidelijk dat Wood blijft zoeken naar de volgende golf van innovatie en disruptie in sectoren zoals e-commerce en digitale platforms.



De focus van ARK blijft liggen op bedrijven met een sterke marktpositie en het potentieel om langdurige groei te realiseren, ondanks korte-termijn marktschommelingen. Dit maakt ARK's strategie aantrekkelijk voor beleggers die zich richten op de lange termijn en bereid zijn om te investeren in bedrijven die mogelijk de toekomst van technologie vormgeven.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page