top of page

Cathie Wood blijft aandelen Nvidia verkopen

In het kort:

  • Nvidia's aandelen zijn dit jaar meer dan verdrievoudigd dankzij de groeiende hype in AI.

  • Ark Invest CEO, Cathie Wood, heeft enkele zorgen over Nvidia en heeft al heel het jaar lang aandelen Nvidia verkocht.

  • Toch blijft Nvidia een grote speler in de AI-sector, ondanks groeiende concurrentie van andere tech-reuzen.


2023 heeft voor Nvidia alle records verbroken; het bedrijf zag zijn aandelen meer dan verdrievoudigen. Met hun chips die worden beschouwd als de gouden standaard in Artificial Intelligence, is het geen verrassing dat veel beleggers Nvidia beschouwen als hét beste AI-aandeel.


Cathie Wood, CEO van Ark Invest, ooit één van de meest invloedrijke stemmen in de investeringswereld, heeft altijd Nvidia geprezen om haar dominantie in de AI-sector. Echter, ondanks deze positiviteit, heeft Ark Invest haar positie in Nvidia gedurende het hele jaar al verkleind. Een opmerkelijke zet, aangezien Nvidia nog maar ongeveer 1% van Ark's geïnvesteerde vermogen uitmaakt. Haar belangrijkste fonds, ARK Innovation ETF, heeft zelfs voor 2023 al grote delen van zijn Nvidia-aandelen verkocht en daardoor het grootste deel van de rally gemist.


In een recent interview met Bloomberg TV legde Wood uit: “Wat Nvidia betreft, zijn er enkele punten van zorg." Ze benadrukte vooral de berichten over tekorten in GPU's en andere producten. “Wanneer ik hoor over 'tekorten, tekorten, tekorten', begin ik te denken aan de cyclische aard van een sector," merkte ze op.


Bovendien signaleerde Wood dat Nvidia steeds meer concurrentie krijgt. Bedrijven als Tesla, Meta Platforms en Alphabet zijn namelijk ook bezig met de ontwikkeling van hun eigen chips voor AI. Terwijl enkele fondsen van Ark Invest, zoals ARKW en ARKF, nog enige blootstelling aan Nvidia behouden, heeft het grootste fonds van Cathie Wood zijn Nvidia-aandelen zelfs volledig van hand gedaan. Volgens Wood is Nvidia nu meer een “check-the-box stock.”


Ondanks de groei en innovatie van Nvidia, is Cathie Wood altijd op zoek naar de 'next big thing'. Ze gaf onlangs te kennen dat Ark Invest zijn vizier richt op wat zij beschouwt als “nog niet ontdekte parels” in de investeringswereld.


Meta, voorheen bekend als Facebook, lijkt een van die opkomende sterren te zijn. Wood sprak met bewondering over het bedrijf, vooral vanwege hun vooruitstrevende AI-strategie. Een sprekend voorbeeld hiervan is hun LLaMA AI-taalmodel. Ze lichtte toe: "Wat Meta zo bijzonder maakt, is hun vermogen om met aanzienlijk minder computerkracht en meer data, superieure AI-modellen te creëren."


Daar komt bij dat Mark Zuckerberg, de visionaire leider van Meta, zijn focus lijkt te hebben verlegd. Waar hij zich vorig jaar nog vooral concentreerde op de ontwikkeling van de metaverse, heeft hij nu AI bovenaan zijn prioriteitenlijst gezet. Wood, die altijd een neusje probeert te hebben voor innovatie, merkte op: "De koers die Meta nu vaart, is uitermate interessant voor ons." Wat ons betreft is het: eerst zien, dan geloven. Vooral na de enorme flater wat betreft de beleggingen in Nvidia.


Wellicht vind je deze artikelen ook interessant:





Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Commentaires


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page