top of page

Briqwise: hoog rendement met veilige vastgoedinvesteringen

In het kort:

  • Briqwise biedt een peer-to-peer platform voor vastgoedfinanciering, gericht op het verbinden van mkb-ondernemers en vermogende particulieren.

  • Sinds de oprichting heeft Briqwise een sterke groei doorgemaakt met een financieringsvolume dat van vijf miljoen naar bijna tweehonderd miljoen euro is gestegen.

  • Investeerders kunnen rekenen op een aantrekkelijk rendement tot 7%, tegen een relatief laag risico in vergelijking met aandelen en andere investeringsopties.


In de wereld van vastgoedfinanciering is Briqwise een opkomend platform dat investeerders en ondernemers verbindt zonder de tussenkomst van banken. In deze review van Briqwise onderzoek ik de werking, voordelen en aandachtspunten van investeren via Briqwise.


Briqwise is een Nederlandse startup opgericht door ervaren ondernemers uit de financiële sector. Het platform richt zich op vastgoedfinanciering voor mkb-ondernemers en biedt hen de mogelijkheid om financiering te verkrijgen voor diverse vastgoedprojecten. Sinds de oprichting heeft Briqwise meer dan 550 financieringen verstrekt en beschikt het platform inmiddels over 2.000 actieve investeerders.


Briqwise richt zich op investeerders die waarde hechten aan zekerheid en solide bescherming tegen risico's. Deze investeerders willen hun vermogen laten groeien zonder dagelijks bezig te zijn met het volgen van de beleggingsportefeuille. Ze zoeken een veilige manier om hun vermogen te laten renderen, zonder ingewikkelde processen.



Briqwise brengt investeerders en ondernemers samen door een zorgvuldig proces. Ondernemers die vastgoed willen kopen of herfinancieren, kunnen een aanvraag indienen. Briqwise voert bij de start een overzichtelijk intakegesprek en beoordeelt de mogelijkheden. Investeerders kunnen vervolgens inschrijven op de lening, die vaak al binnen enkele werkdagen beschikbaar kan zijn.


Het aanbod varieert van appartementen en kantoren tot recreatiewoningen en schepen. Investeren kan individueel of via een clubdeal. Bij deze zogenaamde ´clubdeal´ verstrekken meerdere investeerders gezamenlijk de financiering aan een ondernemer, waarbij elke investeerder dezelfde rechten heeft als bij een individuele financiering. Dit maakt het mogelijk om met kleinere bedragen deel te nemen aan grotere projecten.


De investeerder ontvangt een vaste rente van doorgaans 7%, terwijl het vastgoed fungeert als onderpand. Dit systeem biedt een hoge mate van zekerheid, vergelijkbaar met de werkwijze van banken, maar dan zonder de tussenkomst van een bank. Investeren via Briqwise betekent dat u altijd het eerste recht van hypotheek heeft op het vastgoed. Dit biedt een sterke bescherming voor de investeerder. Bovendien garandeert Briqwise de betaling van de maandelijkse rente- en aflossingstermijnen, waardoor het risico van wanbetaling door de ondernemer wordt geminimaliseerd.



Om het risico van wanbetaling verder te beperken, sluit Briqwise een factorovereenkomst met de investeerder. Dit houdt in dat Briqwise de vordering op de maandtermijnen van de investeerder overneemt. Mocht de ondernemer niet betalen, zorgt Briqwise voor de betaling. Dit biedt de investeerder extra zekerheid.


De Loan-to-Value (LtV) ratio bij Briqwise ligt ver onder de 75% (gemiddeld 55%), wat betekent dat de financiering maximaal 75% van de waarde van het vastgoed bedraagt. Dit biedt een aanzienlijke bescherming tegen waardedalingen van het vastgoed, waardoor het risico voor de investeerder wordt verminderd. Vandaar dat deze investeringen als relatief veilig worden gezien ten opzichte van andere beleggingsopties met een vergelijkbaar rendement.


Aanmelden is gratis, maar investeerders betalen een eenmalige fee van 0.5% tot 2% over het gefinancierde bedrag en een jaarlijkse fee van 0.5%. Briqwise biedt een aantrekkelijk rendement van doorgaans 7% per jaar, met vastgoed als onderpand en een recht van eerste hypotheek.


Voordelen voor investeerders:

  • Aantrekkelijke vaste rente: Tot 7% per jaar.

  • Gegarandeerde maandtermijnen: Zorgeloos rendement.

  • Vastgoed als onderpand: Minder risico.

  • Flexibele voorwaarden: Geschikt voor verschillende vastgoedtypes.


De gerealiseerde resultaten van Briqwise sinds de oprichting in 2019:

Bron: Briqwise


De oprichters van Briqwise hebben in de praktijk bewezen dat hun propositie aanslaat in de markt en dat zij hierin een solide positie kunnen innemen. Zij richten zich nu op verdere uitbreiding van hun portefeuille. Briqwise biedt een betrouwbare en aantrekkelijke optie voor zowel investeerders als ondernemers.


De combinatie van hoge rente, flexibel investeringsmodel en zorgeloze afwikkeling maakt het platform een interessant alternatief voor traditionele spaar- en investeringsmogelijkheden. Investeerders profiteren van vaste rentetarieven en een lage risicoklasse, terwijl ondernemers snel en eenvoudig financiering kunnen verkrijgen. Briqwise onderscheidt zich door transparantie en het bieden van zekerheid, wat zowel investeerders als ondernemers een solide basis biedt voor hun financiële plannen.



Commenti


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page