top of page

Bitvavo CEO opgelicht: miljoenen in rook op door sinistere 'Financieele Tovenaar' Max R

Bijgewerkt op: 8 mei 2023

Kort gezegd:

  • Max R., verdacht van beleggingsfraude, maakt meer slachtoffers dan bekend, waaronder Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn

  • Nuvelstijn heeft aangifte gedaan en een kort geding aangespannen om zijn geld terug te krijgen

  • R. zou ook leveranciers van luxegoederen en bekende Nederlanders gedupeerd hebben

Als je dacht dat het schandaal van Max R. niet erger kon... De situatie rond 'Financieele tovenaar' Max R., die verdacht wordt van grootschalige beleggingsfraude, blijkt dat er aanzienlijk meer slachtoffers zijn dan tot nu toe bekend was. Mark Nuvelstijn, medeoprichter en CEO van de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo, is een van de meest opvallende gedupeerden. Hij heeft aangifte gedaan en een kort geding aangespannen om zijn miljoenen euro's terug te krijgen. Het vonnis is op verzoek van Nuvelstijn voor onbepaalde tijd aangehouden. Dit is niet de eerste keer dat Bitvavo CEO slechte beslissingen neemt. Ook was hij ruim 280 Miljoen kwijt aan DCG die nog steeds niet terug zijn. Het management had ondertussen al zijn geld naar zijn rekening gestort via dividend betalingen en deze dus geïnvesteerd bij onze tovenaar.



Max R. zit sinds april vast op verdenking van beleggingsfraude. Hij beloofde klanten rendementen tot 25% op jaarbasis en gaf zich uit als voormalige handelaar bij BinckBank. In werkelijkheid werd een deel van de inleg besteed aan privédoeleinden, zoals luxe diners, juwelen en exclusieve auto's, en werkte R. slechts enkele maanden op de klantenservice van BinckBank. Minstens 80 vermogende beleggers zijn gedupeerd in een zogeheten ponzifraude.


Naast gedupeerde investeerders hebben ook bedrijven die zijn dure levensstijl onderhielden nog geld van Max R. tegoed, waaronder bekende en vermogende Nederlanders. Denise Boekhoorn, dochter van miljardair en voormalig Hema-eigenaar Marcel Boekhoorn, verkocht in 2021 een woning aan R. voor €7,5 miljoen en heeft nog 'tonnen' tegoed van hem.


1 opmerking

1 Comment


Pw
May 08, 2023

Dat een ceo van zo’n bedrijf hier intrapt, bewijst maar weer dat je niet alleen een bedrijf maar ook het management moet analyseren, voordat je ergens instapt!

Like

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page