top of page

Bernstein adviseert deze tech aandelen op dit moment

In het kort:

  • Bernstein beveelt technologieaandelen Uber, Dell en Broadcom aan tijdens marktschommelingen, gezien hun sterke groeivooruitzichten.

  • Uber wordt geprezen om zijn dominante positie in de rideshare en bezorgmarkt, met een verwacht jaarlijks groeipercentage van 40% in EBITDA tot 2026.

  • Ook Dell en Broadcom worden gezien als interessante tech aandelen op dit moment gezien de groei binnen de AI markt.


In een periode van grote marktschommelingen heeft Bernstein zijn klanten geadviseerd om te focussen op een kleine serie technologieaandelen. De aanbeveling komt te midden van een daling van meer dan 4% in de S&P 500 Information Technology Index en de Invesco QQQ Trust, na een sterk eerste halfjaar waarin technologieaandelen bijna 28% stegen en de Magnificent Seven index zelfs met meer dan 36% toenam.


Bernstein identificeerde zeven top technologieaandelen in de sectoren technologie, media en telecommunicatie (TMT), met een gemiddelde stijgingspotentie van 26% als we kijken naar de koersdoelen van Bernstein. Drie van deze aandelen springen eruit: Uber, Dell en Broadcom.


Uber:

Uber wordt door Bernstein gezien als een dominante speler in zowel de rideshare- als de bezorgmarkt. Het bedrijf heeft dit jaar al een koersstijging van 17% doorgemaakt, en Bernstein ziet nog meer potentieel met een koersdoel van $95, wat een stijging van 31% impliceert ten opzichte van de huidige koers van $72,04.


De FWD P/E ratio van Uber:

Bron: Finbox


Bernstein wijst op een aanzienlijke verbetering in de EBITDA, met een verwacht samengesteld jaarlijks groeipercentage van 40% van 2023 tot 2026. Dit wordt toegeschreven aan een verschuiving van consumenten naar meer gemak, wat de groei van Uber zou stimuleren. De algemene consensus op Wall Street bevestigt deze optimistische vooruitzichten, waarbij meer dan 90% van de analisten een koopadvies geeft.


Uber Technologies heeft zich in het tweede kwartaal van 2024 hersteld na een verrassend verlies in het eerste kwartaal. De omzet kwam uit op $10,7 miljard, een stijging van 15,9% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, en overtrof de schattingen van analisten met $110,9 miljoen. De verwaterde winst per aandeel (EPS) steeg met 161,1% op jaarbasis tot $0,47, wat de verwachtingen van analisten met $0,15 overtrof.


De bruto boekingen bereikten $40 miljard, wat ook boven de consensusverwachting van $39,1 miljard lag, voornamelijk gedreven door een groei van 23% op jaarbasis in het Mobiliteitssegment. De aangepaste EBITDA, een belangrijke financiële maatstaf voor Uber, steeg met 71% op jaarbasis tot $1,6 miljard. Het bedrijf genereerde een operationele kasstroom van $1,8 miljard en een vrije kasstroom van $1,7 miljard, en sloot het kwartaal af met $6,3 miljard aan beschikbare liquide middelen.


Een belangrijke ontwikkeling in het tweede kwartaal was Uber's aankondiging van een partnerschap met het Chinese EV-gigant BYD. Dit meerjarige partnerschap voorziet in de inzet van 100.000 nieuwe BYD EV's op het Uber-platform in belangrijke markten. Dit partnerschap is cruciaal voor Uber's doel om tegen 2040 zijn wagenpark volledig te elektrificeren.



Belangrijker is dat Uber hiermee een potentiële sterke partner heeft gevonden voor zijn langetermijnambities in de autonome voertuigen (AV)-markt. BYD heeft serieuze plannen in de AV-ruimte, zoals blijkt uit hun recente investering van $13,8 miljard in autonome rijtechnologie. Dit partnerschap kan Uber een sterke positie geven in Europa, waar BYD aanzienlijke vooruitgang boekt ondanks Europese tarieven op Chinese autofabrikanten.


Naast de sterke prestaties van het Mobiliteitssegment, toonde het bezorgingssegment van Uber een indrukwekkende groei, vooral in de aangepaste EBITDA, die met 79% steeg op jaarbasis tot $588 miljoen. Dit segment profiteert niet alleen van grotere volumes, maar ook van de groei in advertentie-inkomsten. Uber's advertentie-activiteiten hebben een omzetrunrate van meer dan $1 miljard bereikt, met een groei van meer dan 50% op jaarbasis. Dit segment wordt gezien als de volgende groeimotor voor Uber, met aanzienlijke mogelijkheden in de detailhandel en supermarktsectoren binnen het Bezorgingssegment.


Ondanks de sterke prestaties blijft Uber geconfronteerd met risico's, zoals de concurrentie van Tesla's robotaxi's en een mogelijke recessie in de VS. Tesla's robotaxi's worden gezien als een grote uitdaging voor Uber op de lange termijn. Bovendien kan een recessie de vraag naar Uber-diensten onder druk zetten, hoewel een toename van het aantal chauffeurs mogelijk een verzachtend effect zou kunnen hebben.


Met de recente sterke financiële resultaten en strategische partnerschappen blijft Uber een aantrekkelijke langetermijninvestering. De verwachte groei in AV's en de opkomst van de advertentie-activiteiten versterken Uber's concurrentiepositie. Op basis van een aangepaste EBITDA-projectie voor FY24 van $6,74 miljard en een EV/EBITDA-multiple van 23,9x, wordt het aandelenkoersdoel geschat op $76, wat een opwaarts potentieel van ongeveer 10% betekent.


Ondanks de beperkte opwaartse marge op korte termijn, wordt verwacht dat de momentum van het aandeel het naar nieuwe hoogten kan stuwen. Met het potentieel voor verdere groei in AV's en advertenties, blijft Uber op koers voor verdere waardecreatie op lange termijn, zelfs met de huidige volatiliteit en marktrisico's.


Dell:

Dell staat eveneens hoog op Bernstein's lijst. Het aandeel is in 2024 met meer dan 45% gestegen, en het koersdoel van $155 suggereert een verdere stijging van 39% ten opzichte van de huidige koers.


De FWD P/E ratio van Dell:

Bron: Finbox


Bernstein benadrukt de sterke vraag naar AI-servers, waarbij de omzet naar verwachting zal stijgen van $1,4 miljard vorig jaar naar meer dan $12 miljard dit jaar. Dit, gecombineerd met kostenbesparingen en verbeterde marges in de Infrastructure Solutions Group (ISG), maakt Dell een aantrekkelijke belegging volgens Bernstein.


Dell Technologies heeft de afgelopen week een opmerkelijke koersstijging van 25% doorgemaakt, met een slotkoers van $110,21 op donderdag. Deze stijging komt na zes opeenvolgende dagen van koerswinst, waarbij de aandelen sinds het begin van het jaar met 44% zijn gestegen. Deze positieve ontwikkeling werd verder aangewakkerd door J.P. Morgan-analisten, die Dell aan hun "Analyst Focus List" toevoegden en hun koersdoel voor het aandeel verhoogden van $155 naar $160.


Een belangrijk element dat bijdraagt aan het optimisme rond Dell is de toenemende vraag naar AI-servers, vooral binnen de bedrijfsmarkt. Analisten zien in Dell een kansrijke speler binnen deze opkomende markt, ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met margedruk en concurrentie. Het bedrijf heeft een solide positie opgebouwd in de AI-servermarkt, wat analisten doet geloven dat er aanzienlijke lange-termijn groeimogelijkheden zijn.


Analisten benadrukken dat het nog vroeg is in de ontwikkeling van de AI-servermarkt, wat betekent dat er nog veel groeipotentieel is. Dit sentiment wordt bevestigd door het feit dat meer dan driekwart van de door Visible Alpha gevolgde analisten een "koop" aanbeveling voor Dell heeft, met een consensus koersdoel van $152,44, wat een opwaarts potentieel van meer dan 38% impliceert ten opzichte van de slotkoers van vrijdag.


Hoewel de vooruitzichten voor Dell positief zijn, blijven er zorgen over de marges. In mei daalde de aandelenkoers van Dell aanzienlijk na de publicatie van de resultaten van het eerste kwartaal van fiscaal 2025. Ondanks de sterke vraag naar AI-servers, zag het bedrijf een dubbelcijferige daling van het operationele inkomen, wat de bezorgdheid over margedruk en toenemende concurrentie in de AI-servermarkt deed toenemen.

Melius-analisten hebben aangegeven dat de eerste helft van fiscaal 2025 het dieptepunt voor de marges zou moeten zijn, met een verwachte verbetering in de tweede helft van het jaar. Analisten speculeren dat Dell mogelijk verdere kostenbesparingen zal aankondigen om de marges te verbeteren, vergelijkbaar met maatregelen die zijn genomen door branchegenoten zoals Intel en Cisco.


Dell staat voor een uitdaging om zijn marges te verbeteren terwijl het tegelijkertijd probeert te profiteren van de kansen in de AI-markt. De komende kwartaalcijfers, die op 29 augustus worden verwacht, zullen cruciaal zijn om te zien of Dell in staat is om deze marges te verbeteren en de groeiende vraag naar AI-servers effectief te benutten.

Voor beleggers biedt de recente koersdaling een aantrekkelijk instappunt, vooral gezien het optimisme over de AI-gerelateerde groeimogelijkheden. Echter, de druk om marges te verbeteren en de concurrentie aan te gaan in de AI-servermarkt blijven belangrijke aandachtspunten.


Broadcom:

Broadcom wordt door Bernstein beschouwd als de "goedkoopste manier om te investeren in AI binnen de halfgeleidersector". Met een koers-winstverhouding van minder dan 34 keer de verwachte winst van dit jaar, en iets meer dan 26x de verwachte winst in 2025, wordt Broadcom geprezen om zijn relatieve waardering binnen de AI-ruimte.


De FWD P/E ratio van Broadcom:

Bron: Finbox


Bernstein ziet sterke groeimogelijkheden voor Broadcom, vooral omdat het bedrijf zich blijft positioneren als een belangrijke speler in de halfgeleiderindustrie, aangedreven door de vraag naar AI-oplossingen.


Broadcom rapporteerde indrukwekkende resultaten in het tweede kwartaal van 2024, met een omzet van $12,5 miljard, wat een groei van 43% vertegenwoordigt ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De inkomsten uit AI-producten bereikten $3,1 miljard, wat een kwartaalrecord is voor het bedrijf. Daarnaast steeg de aangepaste EBITDA met 31% tot $7,4 miljard, terwijl de vrije kasstroom met 18% groeide tot $5,3 miljard.


Deze sterke financiële prestaties hebben bijgedragen aan een positieve marktreactie, waarbij de aandelenkoers van Broadcom de afgelopen tijd aanzienlijk is gestegen. Analisten zien deze resultaten als een bevestiging van Broadcom's sterke positie in de technologie-hardwareketen, met name in de opkomende AI-markt.


Broadcom's sterke groei in AI-gerelateerde producten onderstreept de cruciale rol die het bedrijf speelt in de halfgeleidermarkt. Het bedrijf verwacht dat de totale omzet in fiscaal 2024 met 42% zal groeien tot ongeveer $51 miljard, aangedreven door de toenemende vraag naar AI-technologieën. Volgens J.P. Morgan Chase-analist Harlan Sur zou Broadcom in de komende vijf jaar mogelijk $150 miljard aan cumulatieve AI-inkomsten kunnen genereren.

De overname van VMware heeft Broadcom's positie verder versterkt, vooral in de hybride cloud management sector. De integratie van VMware biedt Broadcom aanzienlijke mogelijkheden voor groei, vooral in de markt voor aangepaste en netwerkchips, die naar verwachting zullen profiteren van de voortdurende AI-ontwikkelingen.


Broadcom staat gepland om op 5 september 2024 zijn resultaten voor het derde kwartaal te publiceren. De verwachtingen van Wall Street zijn hooggespannen, met een verwachte winst per aandeel van $1,21. Met deze hoge verwachtingen blijft het risico uiteraard bestaan dat het bedrijf deze niet kan waarmaken, iets wat zeker zou kunnen gezien de verwachting van een verslechtering van de resultaten in de bredere economie in het tweede deel 2024.


Toch suggereren analisten dat Broadcom goed gepositioneerd is om op lange termijn te profiteren van de groei in AI en cloud computing. De sterke financiële prestaties en strategische overnames, zoals die van VMware, ondersteunen deze positieve vooruitzichten.



Bernstein's aanbevelingen weerspiegelen een vertrouwen in de veerkracht van specifieke technologieaandelen, zelfs te midden van marktvolatiliteit. Met name Uber, Dell en Broadcom worden gezien als aandelen met aanzienlijke opwaartse potentie, ondersteund door sterke groeivooruitzichten in respectieve markten.

Kommentare


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page