top of page

Belangrijke voorspelling over SMCI aandelen

In het kort:

  • In reactie op de significante rol die Super Micro Computer (SMCI) kan gaan spelen in de AI-sector, heeft Rosenblatt het koersdoel voor SMCI aanzienlijk verhoogd.

  • Super Micro zet grote stappen voorwaarts met de ontwikkeling van servers uitgerust met Nvidia's geavanceerde GPU's.

  •  Super Micro loopt voorop in de adoptie van vloeistofkoeling, belangrijk voor het efficiënt koelen van servers in een tijd waarin de vraag naar AI explosief groeit.

Super Micro Computer's (SMCI) aandelen zagen de afgelopen dagen een flinke daling van ongeveer 25%, na een stijging van bijna 200% in één maand. Deze stijging heeft vooral te maken met de belangrijke rol die SMCI kan gaan spelen in de wereld van AI. Tijdens de recente daling werd er bovendien één belangrijke voorspelling gedaan. Rosenblatt verhoogde namelijk het koersdoel voor SMCI vanwege aanhoudende lange termijn groei in AI-computing. Rosenblatt verhoogde het koersdoel naar $1.300 van $700. In dit artikel gaan we wat dieper in op het rapport over SMCI.


Super Micro Computer zet grote stappen in de wereld van AI door de ontwikkeling van servers die uitgerust zijn met Nvidia's geavanceerde GPU's. Deze servers zijn specifiek ontworpen om het afstemmen van vooraf getrainde AI-modellen en de implementatie van AI-inferentieoplossingen te vergemakkelijken. Dit klinkt misschien moeilijk, maar het betekent eigenlijk gewoon dat bedrijven nu in staat zijn om AI-modellen sneller en efficiënter aan te passen aan hun specifieke behoeften. De kern van deze innovatie is de Supermicro Hyper-E server, die is voorzien van de nieuwste dual 5th Gen Intel Xeon-processors. Deze krachtige server kan tot drie NVIDIA H100 Tensor Core GPU's ondersteunen, waardoor het een krachtpatser is voor AI-toepassingen.


En door de integratie van al deze (NVIDIA) hardware kunnen AI-modellen direct op de locatie worden ingezet waar de data wordt gegenereerd, wat leidt tot snellere responstijden en efficiëntere besluitvorming. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele methoden, waarbij data eerst naar de cloud moest worden gestuurd voor verwerking en analyse. Met de Hyper-E server van Super Micro kunnen gebruikers profiteren van prestatie-geoptimaliseerde en vooraf getrainde grote taalmodellen (LLMs) met Nvidia AI Enterprise, direct op hun locatie.


Een ander interessant aspect van de strategie van Super Micro is de adoptie van vloeistofkoelingtechnologie. Terwijl de vraag naar AI-capaciteiten groeit, neemt ook de behoefte aan efficiënte koeling toe om de prestaties van servers op peil te houden. Vloeistofkoeling biedt een effectievere oplossing dan traditionele luchtkoeling door direct warmte van de servercomponenten af te voeren, wat leidt tot betere prestaties en lagere operationele kosten. SMCI is op dit gebied een van de koplopers.


De analisten van Rosenblatt wijzen erop dat vloeistofkoeling niet alleen essentieel is voor het opschalen van cloud-infrastructuur voor AI, maar ook fungeert als een katalysator voor betrokkenheid op hyperschaalniveau. Traditionele serverfabrikanten en ontwerpers zijn vaak namelijk helemaal niet ingericht op de snelle uitrol van serverconfiguraties die nodig zijn voor het ontwikkelen van AI. Met vloeistofkoeling kunnen datacenters meer geavanceerde servers huisvesten zonder de beperkingen van luchtkoeling, wat cruciaal is voor de ondersteuning van AI-applicaties op schaal.

Rosenblatt stelt tot slot dat Super Micro niet alleen profiteert van de groei van AI (met een verwachte CAGR van meer dan 50% in de komende jaren), maar ook van aanzienlijke groei in hun marktaandeel. De verwachting is dat het marktaandeel zal stijgen tot in de dubbele cijfers in de komende paar jaar.



Rosenblatt verwacht voor 2026 een winst per aandeel van $45, en in 2026 zelfs een winst per aandeel van $60. Dit benadrukt de aanzienlijke groeimogelijkheden en de robuuste financiële gezondheid van het bedrijf op lange termijn. Deze cijfers zouden een forward PE ratio van 12 betekenen voor 2026, wat volgens Rosenblatt erg aantrekkelijk is en volgens hen zelfs wijst op een intrinsieke waarde van $1300 per aandeel.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Commentaires


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page