top of page

Analisten kopen de dip van dit big-tech aandeel

In het kort:

  • Wall Street-analisten zien de recente koersdaling van Amazon als een koopkans vanwege het lange termijn potentieel.

  • Amazon Web Services (AWS) presteert sterk met een jaar-op-jaar groei van 19%, wat het vertrouwen in de toekomst van Amazon versterkt.

  • De free cash flow van Amazon steeg met 572% jaar-op-jaar, wat aangeeft dat het bedrijf steeds efficiënter wordt in het genereren van cash.


Wall Street-analisten hebben hun oog laten vallen op Amazon na de teleurstellende tweede kwartaalresultaten. Ondanks een flinke daling van het aandeel, adviseren veel analisten om deze dip te benutten als een koopkans. In dit artikel gaan we in op waarom analisten mpg steeds optimistisch blijven over Amazon en behandelen we de belangrijkste ontwikkelingen van het tweede kwartaal.


Amazon rapporteerde een gemiste omzet en gaf zwakke vooruitzichten, wat resulteerde in een koersdaling van meer dan 9%. Dit nieuws kwam als een schok voor veel beleggers, maar niet voor Wall Street-analisten. Volgens Lee Horowitz van Deutsche Bank, die een koopadvies heeft op het aandeel, vertegenwoordigen de huidige niveaus een aantrekkelijk instapmoment. "Wij geloven dat de huidige niveaus een aantrekkelijk instapmoment vertegenwoordigen voor een van de beste bedrijven in big-tech," schreef Horowitz.


Horowitz is niet de enige die deze mening deelt. Bernstein's Mark Shmulik benadrukt dat Amazon op lange termijn al aan zijn potentieel voldoet en dat de recente koerscorrectie een aantrekkelijke koopkans biedt voor beleggers. Shmulik heeft een outperform rating op het aandeel, wat betekent dat hij verwacht dat het aandeel beter zal presteren dan de markt.

Een belangrijk element dat door veel analisten als positief wordt gezien, is de prestatie van Amazon Web Services (AWS). Ondanks de teleurstellende resultaten van Amazon als geheel, wist AWS de verwachtingen te overtreffen met een groei van 19% op jaarbasis. Shyam Patil van Susquehanna Financial Group noemt deze versnelling een "lichtpuntje" in de resultaten. Patil heeft een positieve rating op de aandelen van Amazon.

Morgan Stanley’s Brian Nowak voegt daaraan toe dat deze groei de markt meer vertrouwen zou moeten geven in de toekomstige positie van AWS, vooral binnen het opkomende Generative AI (GenAI) ecosysteem. Nowak behoudt zijn overweight rating en een koersdoel van $240, wat een opwaarts potentieel van ruim 35% impliceert ten opzichte van de huidige koers.


Een van de belangrijkste doelen van Amazon is om de free cash flow te gaan optimaliseren. In het tweede kwartaal is het bedrijf daar ook behoorlijk goed in geslaagd. De free cash flow is gestegen van $7,8 miljard in Q2 2023 naar $52,9 miljard in Q2 2024, een stijging van maar liefst 572% jaar-op-jaar. Deze indrukwekkende groei geeft aan dat Amazon steeds efficiënter wordt in het genereren van cash en het beheersen van de kosten.

Justin Post van Bank of America noemt Amazon het beste aandeel in big tech, mede dankzij de groei van AWS en de kansen binnen AI. JPMorgan's Doug Anmuth sluit zich hierbij aan en is bemoedigd door de groei van AWS en de positionering binnen de volledige GenAI tech stack. Anmuth verwacht dat de groei in AWS zelfs kan oplopen tot 20% in het derde kwartaal en 21% in het vierde kwartaal van dit jaar. Hij heeft een overweight rating op het aandeel.


Over het algemeen hebben analisten bovendien positieve price targers voor Amazon. De gemiddelde price target is $221,92, wat een opwaarts potentieel van 32,17% impliceert. Dit gemiddelde is gebaseerd op de inschattingen van meerdere analisten, waarbij de hoogste verwachting $250,00 is en de laagste $180,00.

Ondanks de recente teleurstellende resultaten van Amazon en de daaruit voortvloeiende koersdaling, blijven Wall Street-analisten optimistisch over het lange termijn potentieel van het bedrijf. Vooral de sterke prestaties en de groeivooruitzichten van Amazon Web Services bieden een solide basis voor deze positieve analyses.


De positieve price targets versterken daarnaast het advies van analisten om deze dip te benutten als een kans om in te stappen in een bedrijf dat een sterke positie inneemt binnen de tech-sector en aanzienlijke groeimogelijkheden biedt op het gebied van cloud computing en kunstmatige intelligentie.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page