top of page

5 Tips voor beleggers tijdens Black-Friday

Samenvatting:

  • Vul je Buffer Aan: Gebruik Black Friday om je spaarbuffer te versterken, met als richtlijn 3-6 maanden aan vaste lasten.

  • Doe je Eerste Belegging: Zie Black Friday als een kans om te starten met beleggen, een investering in je toekomst.

  • Investeer in Waardevolle of Duurzame Producten: Overweeg aankopen die in waarde toenemen of langdurig meegaan.

Als belegger is het belangrijk om slim om te gaan met je financiën, zeker tijdens periodes zoals Black Friday. Deze dag, bekend om zijn verleidelijke aanbiedingen, biedt unieke kansen om je financiële strategie te versterken. Hier zijn vijf tips om dit te bereiken:

1. Versterk je Financiële Buffer Black Friday kan een uitgelezen moment zijn om je spaargeld te verhogen. Een sterke financiële buffer, idealiter tussen de drie tot zes maanden aan vaste lasten, biedt niet alleen financiële zekerheid maar ook persoonlijke vrijheid. Het stelt je in staat om onverwachte kosten op te vangen en geeft je de vrijheid om belangrijke levensbeslissingen te nemen zonder financiële druk. Heb je geen buffer? Sla dan deze blackfriday gewoon over. Je mist niets.

2. Start met Beleggen Heb je al een solide buffer? Overweeg dan om te beginnen met beleggen. Beleggen is een effectieve manier om je geld voor je te laten werken en op lange termijn meer waarde te creëren. Dit kan een lucratievere optie zijn dan het uitgeven aan kortstondige aankopen tijdens Black Friday. Voor beleggers kan elke dag een black-friday zijn met aandelen die dagelijks van koers veranderen en opeens erg aantrekkelijk kunnen worden maar ook veel kunnen opleveren.

3. Investeer in Waardevaste of Duurzame Goederen In plaats van geld uit te geven aan snel deprecierende items, kun je investeren in producten die hun waarde behouden of zelfs toenemen. Denk aan kwaliteitsvolle sieraden, verzamelobjecten of zelfs hoogwaardige gebruiksartikelen die jarenlang meegaan. Dit soort aankopen kunnen op de lange termijn een verstandige investering blijken. Denk bijvoorbeeld aan een schoen van 50 euro die je na 9 maanden moet vervangen tegenover een schoen van 110 Euro die 3 jaar mee gaat. Of een gouden ketting voor je moeder die waarde vast houdt.

4. Steun een Goed Doel Black Friday kan ook een moment zijn om te investeren in maatschappelijke doelen die je belangrijk vindt. Dit kan variëren van milieuorganisaties tot lokale goede doelen. Dit soort investeringen verrijkt niet alleen de samenleving, maar kan ook persoonlijke voldoening en een gevoel van betrokkenheid geven. Vaak krijg je ook belasting voordelen hierdoor.

5. Investeer in Jezelf Ten slotte, overweeg om te investeren in je eigen ontwikkeling. Dit kan variëren van het nemen van financiële educatie tot het volgen van cursussen die je persoonlijke of professionele vaardigheden verbeteren. Investeren in jezelf kan op lange termijn aanzienlijke voordelen bieden, zowel persoonlijk als financieel. Dat kan van De Belegger zijn maar ook opleidingen bij erkende universiteiten over de hele wereld. Zelf heb ik wel eens een opleiding van 6 maanden financial markets gedaan aan de universiteit van OxFord tijdens Black-Friday een aantal jaar terug. Lid worden van de belegger kan hier.

In een tijdperk waarin consumentisme hoogtij viert, biedt Black Friday een unieke kans om anders te denken over je financiën. Door bewust te kiezen voor investeringen die op lange termijn waarde toevoegen, kun je als belegger jouw financiële positie aanzienlijk versterken.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page